Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn helg enligt polisen

Det gjordes fyra polisanmälningar om misshandel och elva personer omhändertogs för fylleri i länet i helgen.

Men det var inget som hetsade upp polisen i Östersund.

Polismyndigheten i Jämtlands län beskriver på sin hemsida både fredagskvällen och den efterföljande natten och lördagskvällen och -natten som lugna.

Polisen tog strax efter midnatt när fredagen blev lördag emot en anmälan om en misshandel utomhus på Kyrkgatan i Östersund, och en ny misshandelsanmälan drygt en timme senare på samma gata.

Klockan 02.45 lämnades en anmälan om misshandel till en polispatrull som kallats till en restaurang i Östersund.

Tre timmar tidigare, strax före midnatt fick polisen ta hand om en full och stökig kvinna utanför en restaurang i Östersund, och en mycket berusad man i centrum. Båda fick sova ruset av sig hos polisen.

Klockan 00.56 omhändertog polisen en berusad kvinna utanför en krog i Östersund. Hon kördes till tillnyktringsenheten, TNE.

Ytterligare en höggradigt berusad kvinna togs omhand i centrala Östersund klockan 01.34. Hon lades i fyllecell hos polisen.

Vid 02.20-tiden på söndagsmorgonen fick polisen sära på två män som slogs utanför en restaurang i Östersund. Ingen av dem behövde sjukvård och de anmälde båda varandra för misshandel.

Vid 21.15-tiden på lördagskvällen omhändertog polisen en berusad man i centrala Östersund. Han fick nyktra till hos polisen.

Strax före klockan 22 lades en man i 60-årsåldern i fyllecell hos polisen i Åre.

Senare på kvällen och under den efterföljande natten använde sig polisen vid fem tillfällen av ”Lob”, lagen om tillfälligt omhändertagande av berusade personer. Samtliga dessa fem personer fick nyktra till hos polisen.

Klockan 22.23 ”lobbades” en kvinna i Östersunds centrum, och 00.41 tog polisen en full man utanför en restaurang i Östersund.

Klockan 01.52 tvingades polisen till ytterligare en kroghämtning, av en full och stökig man.

En timme senare omhändertogs en berusad kvinna på Kyrkgatan och klockan 03.43 tog polisen han om en berusad man i centrum.