Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundbäck fick sätta punkt för IFK:s säsong

Seger, 2–0 hemma mot Sandvik, satte punkt för IFK:s säsong.
Och det kändes helt rätt att Jonathan Lundbäck fick sista ordet.
– Alltid kul att göra mål, säger han efter sin 23:e pyts för säsongen.

Med det vinner han också skytteligan i division 2 tämligen överlägset. Men han är inte nöjd med en mittenplacering i tabellen.

– Det har svängt alldeles för mycket. Vi har inte fått någon kontinuitet i prestationen, säger han.

Adam Mattiasson, tränare, håller med.

– Ja, det har varit så. Generellt har vi spelat en bra anfallsfotboll rakt igenom säsongen, men ibland utan att få utdelning. Vi har mött många låga försvar. Däremot har vi släppt in en del mål, och det är frukten av att vi har legat rätt högt och fått omställningar emot oss, säger han.

– Ändå har försvarsarbetet blivit bättre nu under hösten. Vi har släppt in färre mål.

Detta, trots att IFK har släppt upp åtta yngre spelare i A-laget.

– Åtta 96:or har vi tagit in, fyra har startat. Det känns jättebra inför framtiden. När andra värvar får vi lyfta underifrån.

Hade ni gjort det om ni hade haft en bättre möjlighet att gå upp?

– Ja, det hade vi definitivt gjort, men vi hade kanske inte tagit in åtta spelare. Vi hade tagit in några färre. Åtta är mycket. Det förändrar dynamiken i truppen, men samtidigt tror jag att vi har ett försprång inför nästa säsong nu.

Blir du kvar i IFK nästa säsong?

– Jag har fått en förfrågan och vi håller på att resonera oss fram. Ingenting är klart.

Vad gäller lördagens avslutningsmatch så finns det inte särskilt mycket att skriva hem om. IFK gör inte på något sätt sin bästa match men kontrollerade tillställningen, mot ett till en början intensivt kämpande Sandvik. Bortalaget spelade för sitt kontrakt och blir nu nedflyttade till trean.

– Vi kommer inte upp i nivå riktigt efter 1–0. Vi har ytor att spela på och borde ha satt bättre fart, säger Mattiasson.