Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundbäck gjorde mål direkt i Sirius

Jonathan och Sebastian Lundbäck startade provspelet i Sirius med att spela match direkt; mot Hammarby i U21-serien.
– Det var kul, men jobbigt, säger Jonathan – som gjorde ett av målen i matchen.

Brödrarduon i IFK Östersund är inbjudna till provspel i veckan.

– Vi kom i går (måndag), såg Sirius spela mot Gif Sundsvall och spelade sedan matchen i kväll. I morgon har vi ledigt och sedan blir det träningar på torsdag-fredag, berättar Jonathan, som gjorde ett av målen när Sirius föll med 4–5 i U21-matchen.

Både han och Sebastian startade matchen. De fick spela 80 respektive 70 minuter.

– Det var väldigt kul, men också jobbigt. Det känns att vi haft uppehåll från fotboll i två veckor.

En avstämning med Siriusledningen (med sportchefen Ola Andersson och tränaren Kim Bergstrand) kommer att göras på fredag. Då vet bröderna Lundbäck huruvida det blir någon fortsättning i Uppsalaklubben.

– Det här är två bra fotbollsspelare som vi haft ögonen på en tid, sa Bergstrand tidigare till Sporten.

U21-coachen Mirza Jelezak kommenterade så här om Lundbäcksbröderna:

– Jag tycker att båda visade kvaliteter. Sebastian jobbade hårt och var duktig med boll. Jonathan har bra storlek och ser ut som en toppforward. Han var helt okej felvänd och var hela tiden sugen på att löpa rättvänd. De visade att de kan spela fotboll. Det ska bli intressant att se de i träning här framöver.

Tror du att de håller för superettan?

– De har spelat i division II i år och det är så klart ett stort steg. Sedan kanske inte division II Norrland är den vassaste serien. Men absolut kan de bli det på sikt. De är unga och beredda att jobba hårt.