Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundbäck nominerad som bästa spelare i tvåan

Jonathan Lundbäck, IFK Östersund, finns bland kandidaterna i kampen om titeln Sveriges bästa division 2-spelare.

Det är spelbolaget Unibet som ligger bakom och tar hjälp av lokala fotbollsjournalister, föreningar och tränare, för att utse säsongens främsta division 2-spelare på herrsidan genom olika steg. I går presenteras de nominerade spelarna i Norrlandsserien – tre i vardera kategori – målvakter, backar, mittfältare och anfallare.

I nästa steg, på torsdag, utses en av de tre till säsongens bästa målvakt, back, mittfältare respektive anfallare i sin serie. Slutvinnarna på varje position, som får titeln Sveriges bästa spelare i division 2, utses torsdag 13 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kronor i varje kategori, varav 10 000 kronor går till föreningen och 5 000 kronor till spelaren.

En länsspelare fanns alltså bland de nominerade spelarna i division 2 Norrland – skytteligavinnaren Jonathan Lundbäck, IFK Östersund, som var given kandidat bland anfallarna. Övriga anfallskandidater är Tetteh Komey, Piteå, och Björn Berglund, Sandviken.

Seriens nominerade i övriga kategorier, bästa målvakt: Niclas Larsson, Hudiksvall, Richard Nordlund, Piteå, och Lloyd Saxton, Ånge, bästa back: William Olausson, Piteå, Anders Dahlbäck, Anundsjö, och Emil Oremo, Söderhamn, och bästa mittfältare: Mehmed Hafizovic, Hudiksvall, Christoffer Milde, Anundsjö, och Arish Nouri, Piteå.