Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundbäcks dubbel – IFK:s trippel

Jonathan Lundbäck var namnet för dagen när IFK Östersund slog Selånger.
– Det flyter på bra nu, säger 19-åringen, som blev tvåmålsskytt i 3–1-segern.

I fjol var Jonathan Lundbäck IFK:s specielle målskytt när laget klev upp från division 3.

Mot Selånger såg vi att formen håller i sig även i år. Vid bägge måltillfällen hade han känslan att vara på rätt ställe när det brann till.

• 1–0 kom till vid en hörna som lillebror Sebastian levererade på precis rätt fläck:

– Det var den tredje exakt likadana som vi gör nu. Och då har vi ändå en annan variant, som inte riktigt har funkat nu.

• 2–1 kom efter en längre dribblingsraid från vänsterbacken Robin Fryklund. Selångers backar blev bolltittare och Lundbäck blev plötsligt frispelad. Avslutningen var en formsak:

– Det var bara Robins mål, helt och hållet. En typisk Robin-löpning, han bara kör och det finns knappt något stopp.

– Tio mål har det blivit nu. Jag försöker snitta ett per match och vi har väl spelat tolv matcher nu, säger Jonathan Lundbäck och skrattar.

Två mål till trots, det fanns andra moment där Jonathan Lundbäck också visade klass. Som ett läckert medtag sekunderna innan Tom Perman blev framspelad och stänkte in 3–1 via ribban.

Just Tom Perman var väldigt aktiv på sin vänsterkant tillsammans med Robin Fryklund. IFK hittade fram gång efter annan längs den linjen i första halvlek, men utdelningen dröjde till efter paus.

– Det gick lätt att komma fram. Vi hittade varandra och tog oss genom. Vi visste att vi var tre mot två på mitten, sedan var det bara att välja vilken sida vi skulle slå bollarna på, säger Tom Perman, som alltså slog det Selånger han i fjol gjorde en vår i division 1 med.

Våren i IFK Östersund har inte varit helt enkel. Stundtals har laget haft en hel elva på frånvarolistan.

– Det är en svår situation att hamna i, men bara att göra det bästa av den. Det här var väldigt viktiga poäng för oss, säger Tom Perman.

IFK Östersund–Selånger 3–1 (1–1)

1–0 (42) Jonathan Lundbäck, 1–1 (44) Oliver Widahl, 2–1 (50) Jonathan Lundbäck, 3–1 (70) Tom Perman