Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundqvist: "Inte över ännu"

Hemmaplan skulle lyfta NY Rangers – i stället sjönk laget allt djupare.
Los Angeles vann med 3–0 och är bara en seger från Stanley Cup-titeln.
– Vi har inget flyt alls, men det är inte över ännu, sade Henrik Lundqvist.

Annons

Stjärnmålvakten var besviken och nästan uppgiven efteråt.

– Vi spelade bra igen, men det handlar inte om att spela bra utan att hitta vägar att vinna matcher. Det gör vi inte. Tittar man på målen så är det två som vi styr in själva och en två-mot-etta där de har flyt. Vi försöker, men det känns som det studsar emot oss, sade han.

Förväntningarna var stora när Rangers vände hemåt efter två försmädliga förlängningsförluster i Los Angeles. Det är första gången på 20 år som klubben spelar Stanley Cup-final och nu skulle drygt 18 000 supportrar i Madison Square Garden lyfta fram laget.

Effektivt framåt

Men hemmalaget, som vann skotten med 32–15, lyckades inte få hål på storspelande Jonathan Quick och samtidigt var Los Angeles dödligt effektivt framåt.

Mindre än en sekund återstod av första perioden när Jeff Carter sköt 1–0 på ett skott som gick via backen Dan Girardis skridsko och ändrade riktning.

– Det är ett mentalt väldigt tungt mål. Det tar på vår back och ställer mig helt tyvärr. Det är inte mycket att göra. Sedan går vi ut och spelar bra i andra perioden, men de har flytet. De behöver inte jobba stenhårt för sina mål, utan vi hjälper dem på traven, sade Lundqvist.

Styrde in

Som vid 2–0 i början av andra perioden. Hemmaforwarden Martin St Louis försökte blocka ett skott från backen Jake Muzzin i numerärt underläge, men styrde i stället in pucken med ena handen förbi Lundqvist.

När Mike Richards sköt 3–0 i slutet av andra perioden var saken klar.

Nu ser det näst intill omöjligt ut för Lundqvist, Anton Strålman och Carl Hagelin att få lyfta bucklan. Bara en gång i historien har ett lag vänt 0–3-underläge till seger i en finalserie, Toronto svarade för den bedriften mot Detroit 1942.

Los Angeles kan avgöra finalserien natten till torsdagen då den fjärde finalen spelas i New York.