Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundqvist uttagen i landslaget igen

Olle Lundqvist får nytt förtroende i Sveriges U16-landslag. Jämtlandsspelaren är uttagen till Södertäljelägret i december, där Baltic Cup är huvudmålet.

Den 15-årige jättetalangen är förstås given i U16-landslaget. Lundqvist har redan debuterat i Basketligan, något han gjorde som 14-åring i höstas mot Uppsala.

Den debuten är historisk inom svensk basket. Aldrig tidigare har någon så ung spelat ligabasket.

Inte konstigt då att både Real Madrid och Barcelona sägs vara intresserad av att värva Jämtlandsspelaren.

Olle Lundqvist är en av 16 spelare som är uttagna till U16-landslagets Södertäljeläger, 27-30 december. Målet är att förbereda sig inför Baltic Cup i början av januari.

Huvudmålet för Sverige är höstens EM-slutspel i Belgrad/Sofia. Dessförinnan kommer laget att genomföra totalt åtta träningsläger samt sex turneringar/matchserier.

En rolig poäng är att Olle Lundqvists storasyster Moa hade exakt samma landslagsupplägg för fyra år sedan. Hon tillhörde F16-landslaget (F95) och var en av lagets nyckelspelare.

Moa fanns med i Baltic Cup och sedemera även i EM-slutspelet i Italien.