Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundstedt: ”Jag är oerhört besviken”

IFK Östersund åkte till Härnösand med hopp om tre poäng. Det enda de fick med sig hem var ett gäng besvikna miner.

Härnösand hade öppnat säsongen med två segrar och 12 gjorda mål. Det tyckte inte Östersunds rödvita styrka var något att skrämmas av. Gästerna trampade gasen i botten och spelade riktigt bra fotboll.

I tio minuter.

– Vi började nästan lite för bra. Det gick för enkelt, det kändes för lätt. Vi får mycket mera boll och gör som vi vill, säger Östersundstränaren Jocke Lundstedt.

Lätt gick det även inne i straffområdet. Långe Robin Fagerberg visade styrka när han nickade in Mattias Deckers högerhörna efter nio minuter, Fagerbergs fjärde balja för säsongen.

skeppet kantra.

– Sedan så var vi nöjda och trodde att vi hade vunnit matchen. Vi släpper in dem i matchen. Vi tappar passningstempo och rörelse, press och intensitet, säger Lundstedt besviket.

Spelmässigt var matchen jämn, men Härnösand vann merparten av de ack så viktiga andrabollarna. Härnösand kunde kvittera i slutet av första halvlek, och tog ledningen i början av andra.

Då befann sig IFK i den klassiska fällan. Ett lag som växlat ned under matchen skulle nu växla upp på beställning. Det gick, precis som det oftast gör, inget vidare.

– Jag försöker ju pusha igång laget, men lyckas inte.

Jocke Lundstedt gav klart och tydligt utlopp för sin besvikelse och menade att det här var en match som skulle ha vunnits.

– Det finns förmodligen ingen spelare i deras lag som platsar i vårt lag.

– Odla lite brösthår.

Mål: 0–1 (9) Robin Fagerberg, 1–1 (37) Viktor Eriksson, 2–1 (47) Peter Johansson, 3–1 (90) Kim Jonsson.

Domare: Henrik Nyström, Sundsvall.

Publik: 109.