Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurades in i gränd och överfölls

Mannen fördes efter krogbesöket med in i en gränd där han sedan attackerades. Nu döms två män till fängelse för dådet.

Det var i november 2013 som en man var ute med några kollegor på en krog i Åre. Någon gång under kvällen hamnade han vid samma bord som ett annat, för honom, okänt sällskap. Vid bordet uppstod en diskussion och sällskapet ville att mannen skulle gå. De bad därför en vakt att säga åt mannen att flytta på sig. Vakten tyckte att sällskapet själv kunde be mannen att gå, så gjorde personer ur sällskapet, vakten såg dem skaka hand med mannen och därefter gick mannen bort från bordet. Men trots att dispyten till synes fick ett ordnat slut så var inte det sista sagt i frågan.

När mannen var på väg hem ifrån krogen så såg en tjänstgörande vakt att han mannen i fråga drogs med in i en gränd av några tjejer. Kort därefter såg vakten hur några killar rusade efter in i gränden, en av männen plockade samtidigt upp en flaska och tog med sig. Vakten reagerade och ropade på sin kollega. Det var mörkt inne i gränden, men vakten såg hur mannen stod på huk och hur de andra personerna runt mannen slog och sparkade på honom. De tjejer som tidigare fört med mannen in i gränden stod en bit bort. Vakten ropade åt personerna att upphöra med misshandeln och den kunde avbrytas rätt omgående.

Männen kunde senare identifieras men nekade till anklagelserna om brott. Tingsrätten bedömer dock att de uppgifter som målsäganden och vakten har framfört under rättegången styrker varandra. Männen döms nu till villkorlig dom med dagsböter respektive skyddstillsyn med skyddstillsyn med samhällstjänst i 50 timmar.