Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurv-Henrik och Svarta Änkan på boksläpp i Lofsdalen

Det fanns gott om besökare när Marit Manfredsdotter släppte sin andra bok om Erik O Lindblom i Lofsdalen. Krogen i byn hade förvandlats till Wyatt Earps, the only second class saloon in Alaska.

Inte mycket var sig likt på Trapper i Lofsdalen när Marit Manfredsdotter släppte sin andra bok i trilogin ”Upprättelsen”. Marit fortsätter berättelsen om den fattige pojken som reste västerut och blev en mycket förmögen man.

– Jag har fördjupat mig i historien och grävt i alla möjliga och omöjliga arkiv. Fortfarande dyker det upp saker som ingen visste om Erik O Lindblom, säger Marit Manfredsdotter.

Den andra delen följer Erik O Lindbloms väg från fattiga Sverige. På vilda vägar reser han västerut, via London och New York. Han finner en fristad i svartfotindianernas läger innan han, i San Francisco en dag ska räta på sina korslagda skräddarben för att möta ett skepp nerlusat med guldstoff och guldgrävare.

– Böckerna är baserad på verkliga händelser så långt det nu går att följa dem hundratalet år efter deras storhetstid. Tillsammans med sina kompanjoner, The Three Lucky Swedes skall Erik O Lindblom komma att göra en av de största guldfyndigheterna i den tredje amerikanska guldrushen, säger Marit.

Den nya boken, ”Bortom sorgen falnad längtan”, är just färdigtryckt, och många passade på att köpa ett signerat exemplar under lördagen.

Den tredje och avslutande delen är enligt Marit på gång.

– Men ännu har jag bara allt i mitt huvud. Min dröm är att åka till San Fransisco och skriva där. Går allt som jag hoppas ska tredje boken vara klar nästa sommar.

När Marit släpper en bok blir det ett släpp utöver det vanliga. Många kufiska figurer fanns på plats och det bjöds på teater i fjällbyn. Allt i Erik O Lindbloms anda.

Pick-Halvar, Svarta Änkan och hennes glädjeflickor, Lurv-Henrik, brukspatron Farup och många fler fanns på plats i Lofsdalen. Alla karaktärer ur boken och historiska personligheter.