Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad final för teaterskolan

Teaterskolan avslutade en fantastisk kulturvecka vid Härjedalens nya kulturcentrum i Lillhärda i torsdags kväll. Mycket folk har besökt de olika arrangemangen under kulturveckan och som sig bör var det knökfullt i lokalen vid teaterskolans final.

Annons

Therese Jonsson, lärare vid Furulundsskolan, har som vanligt hållit i trådarna för teaterskolan och hon var mycket nöjd med den gångna veckan:

– Jättekul, vi har aldrig haft så många ungdomar med som i år, 15 stycken. Några har varit med flera gånger och det syns, de börjar bli riktigt duktiga som skådespelare.

– Det här blir absolut en fortsättning nästa år och då förhoppningsvis med lite nya idéer, sa Therese.

Finalföreställningen var alltså mycket välbesökt, av föräldrar, syskon, släktingar och andra intresserade. De fick sig till livs pjäsen Den otroliga resan.

– Vi har övat varenda dag sedan i söndags, berättade de unga skådespelarna Leah- och Line Wiberg från Sveg och Ebba Nääs från Hede.

Det här var första teaterskolan för deras del och de hade haft en mycket trevlig och lärorik vecka. På frågan om de kan tänka sig en framtid som skådespelare sa Line så här:

– Varför inte.

Men syrran Leah höll inte med:

– Kanske som hobby, inget mer.

Av de 15 unga skådespelarna var de allra flesta tjejer, 12, medan killarna alltså till antalet var tre. Bättre upp nästa år teaterintresserade grabbar i Härjedalen.

Annons