Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad samarbete lyfte IFK Östersund till division 2

Med ett lyckat samarbete över lag- och klubbgränser tog IFK Östersund hem segern i division 3 och spelar därmed i damtvåan nästa säsong.

Annons

– Det gäller att hjälpas åt och det här samarbetet har funkat ovanligt bra, säger tränaren Micke Forsberg.

Han har tidigare tränat Krokom/Dvärsätt och senaste tre säsongerna basat för F97-distriktslaget, innan han kom till IFK Östersund i år. Samarbetet har skett just med K/D:s A-lag i division 1 samt båda klubbarnas U17-lag där spelare har gått mellan lagen lite beroende på behov

– Vi har använt runt 30 spelare totalt under säsongen, lyft många yngre spelare och haft minst tre 98/99-juniorer i varje match, men även många 97:or som jag haft i distriktslaget. Det är många utvecklingsbara spelare och förhoppningsvis blir det ännu bättre nästa år, säger Micke Forsberg och tänker både på truppen och samarbetet.

Med IFK Östersund upp i tvåan så blir ju steget till K/D mindre. Men Micke Forsberg kommer troligen inte att följa med till tvåan:

– Det sliter hårt och jag har hållit på med de här i 30 år nu i olika sporter och klubbar, så jag kommer nog inte att fortsätta.

IFK Östersund avslutade säsongen med storseger 11–0 mot Järpen i torsdags kväll och lyckades också med att lyfta Linnea Bergqvist till skytteligaseger med sex mål, vilket var precis det som behövdes. Övriga mål gjordes av Lisa Jarefors 2, Alice Wiklund 2 och Emma Ljungdahl.

I princip samma gäng som säkrade division 3-segern tog också hem JDM-guldet i F19 i veckan efter 1–0 i finalen mot Ope.