Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad samarbete lyfte IFK Östersund till division 2

Med ett lyckat samarbete över lag- och klubbgränser tog IFK Östersund hem segern i division 3 och spelar därmed i damtvåan nästa säsong.

– Det gäller att hjälpas åt och det här samarbetet har funkat ovanligt bra, säger tränaren Micke Forsberg.

Han har tidigare tränat Krokom/Dvärsätt och senaste tre säsongerna basat för F97-distriktslaget, innan han kom till IFK Östersund i år. Samarbetet har skett just med K/D:s A-lag i division 1 samt båda klubbarnas U17-lag där spelare har gått mellan lagen lite beroende på behov

– Vi har använt runt 30 spelare totalt under säsongen, lyft många yngre spelare och haft minst tre 98/99-juniorer i varje match, men även många 97:or som jag haft i distriktslaget. Det är många utvecklingsbara spelare och förhoppningsvis blir det ännu bättre nästa år, säger Micke Forsberg och tänker både på truppen och samarbetet.

Med IFK Östersund upp i tvåan så blir ju steget till K/D mindre. Men Micke Forsberg kommer troligen inte att följa med till tvåan:

– Det sliter hårt och jag har hållit på med de här i 30 år nu i olika sporter och klubbar, så jag kommer nog inte att fortsätta.

IFK Östersund avslutade säsongen med storseger 11–0 mot Järpen i torsdags kväll och lyckades också med att lyfta Linnea Bergqvist till skytteligaseger med sex mål, vilket var precis det som behövdes. Övriga mål gjordes av Lisa Jarefors 2, Alice Wiklund 2 och Emma Ljungdahl.

I princip samma gäng som säkrade division 3-segern tog också hem JDM-guldet i F19 i veckan efter 1–0 i finalen mot Ope.