Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad satsning på sportlovsaktiviteter

”Lovely days”, nya satsningen i Strömsund där kommunen samlade och lyfte fram aktiviteter på hemmaplan för skolelever under sportlovet, blev lyckad.

– Det har varit jättemånga ute på aktiviteterna och jag har fått mycket positiva reaktioner, från både barn och vuxna, säger Anette Bergqvist, föreningsutvecklare på Strömsunds kommun.

Kommunen ville att det skulle finnas verksamhet hemma i Strömsund för de barn och ungdomar som inte hade möjlighet att åka någonstans. Därför togs i år ett samlat grepp på lovaktiviteterna.

från föreningarna blev positiv och det blev ett fulltecknat program.

Slalombacken på Vallberget var öppen hela veckan, liksom ishallen där dessutom IFK Strömsunds hockeysektion körde en speciell prova-på-dag med instruktörer i onsdags, simhallen var öppen två dagar och på sportsidan klev också karateklubben in och körde en prova-på-dag i torsdags.

hade motorgården på Vattudalsskolan öppet varje kväll och tillsammans med Filmpool Jämtland arrangerades en filmverksamhet i tisdags där eleverna fick se lokala animerade kortfilmer samt lära sig hur en animerad film skapas med hjälp av lera.

– Vi initierade det eftersom vi ville ha en estetisk verksamhet också, inte bara sport. Det var ett 30-tal som kom dit. När simhallen har varit öppen dagtid har det varit runt 50 barn per dag och även friåkning i Dunderhallen och slalombacken har lockat många, säger Anette Bergqvist.

En som flitigt använt aktivitetsutbudet är 11-åriga Malin Jangenmalm. I torsdags körde hon slalom på Vallberget och tidigare hade hon varit både i simhallen, ishallen och längdskidspåret.

– Det är kul att prova lite allt möjligt, säger Malin Jangenmalm som trodde att det hade blivit mest tv och dataspel om aktivitetsutbudet inte hade funnits.

– Jag har varit hit till slalombacken nästan varje dag. Sedan har vi haft träning med armbrytningen på kvällarna, säger 14-årige Emil Eriksson.

kan, redan innan den riktiga utvärderingen är gjord, utlova en fortsättning:

– Vi har sett så mycket positivt att vi kommer att göra något liknande på novemberlovet. Då är förhoppningen att vi också kan sprida det till andra orter i kommunen genom samarbete med föreningarna där. Det är tack vare föreningarna som det har slagit så väl ut.