Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad SM-helg för Göta

Göta MS trivdes i enduroterrängen runt Östersund. Det gav guld i både SM3, den tyngsta herrklassen, och dam-SM.

– Det är perfekt att köra här på vintern, säger Pontus Högberg, segrare i SM3.

Enköpingklubben Göta MS hade en lyckad SM-helg i Östersund. I damklasserna dominerade Jessica Jönsson. På lördagen var hon snabbast i dam-SM och på söndagen tog hon hem Ladies Cup, båda dagarna med klar marginal före Sanna Bergman från Sala MSK.

– Det har gått väldigt bra i helgen. Det har varit lite töigt underlag, men överlag har det gått bra. Det var en bra SM-start, säger Jessica Jönsson.

Klubbkamraten Pontus Högberg var skadedrabbad under hösten. I första deltävlingen SM3-klassen, som är en helt ny klass för de tyngsta motorcyklarna, visade han att han är tillbaka för fullt.

– Det känns skönt att vara tillbaka och känna att man orkar, säger Pontus Högberg.

I SM-seriens första deltävling, i Östersund, svarade Pontus Högberg för ett stabilt lopp. Göta MS-föraren tog tidigt kommandot om tävlingen och vann med en minut före Johan Edlund från Karlskoga. Tre slutade Björne Stjernsten från Folkare MK.

– Det har flutit på bra. På första enduroprovet åkte jag av och fastnade. Sedan hade jag några småvurpor, men inget större. Det var en fin bana med fina prov, säger Pontus Högberg.

En förare från arrangerande Fältjägarna startade i SM3, Fredrik Jakobsson som slutade på tionde plats.

I klassen SM2 blev det seger för Lars Löfgren från Falun, 49 sekunder före Jonas Karlsson från Göta. Han gjorde debut som senior på bästa sätt.

– Det kändes skönt att kunna vinna direkt efter att ha gått upp från juniorklassen, säger Lars Löfgren.

Hemmaföraren Tomas Perman slutade på 17:e plats i SM2.