Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckade inhopp av Gero och Edwards när "Bajen" spelades ut efter noter

Vilka succéinhopp för Alhaji Gero och Curtis Edwards mot Hammarby. ÖFK-duon kom in efter 59 minuter. En kvart senare tryckte Gero in 1-0. Och i slutminuten sköt Edwards från distans snyggt in 2-0 och drygt 6 000 jublade.

Sällan har ett lag varit så överlägset som ÖFK var mot Hammarby inför 6 664 åskådare på Jämtkraft Arena denna onsdagskväll. Ändå lutade det länge åt oavjort.

Första halvlek var en enda stor uppvisning i konsten att kunna trilla boll, men utan att göra mål. Bollinnehavet: 83-17 i procent till ÖFK – inget lag har blivit så utspelat på Jämtkraft Arena i år som Hammarby blev i det läget.

Det gick så långt att efter en kvart kände sig tränare Nanne Bergstrand tvungen att ändra taktik. Fyrbackslinjen blev fem försvarare, med ytterligare understöd av tre mittfältare. Först då fick "Bajen" stopp på en annars sylvass hemmaoffensiv.

Fast det borde förstås ha varit mål redan när Ken Sema ett par gånger spelade in snyggt från vänster. Först till Saman Ghoddos som halkade. Sen till Alex Dyer, vars skott blockades snyggt. Ytterligare en möjlighet stod Ghoddos för där skottet dock också räddades av en hammarbyförsvarare.

När Hammarby i andra halvlek kom ut och "parkerade bussen", det vill säga satsade på enbart försvar och ville rädda 0-0, kändes det ett tag nästan hopplöst för oss på läktarplats. Det var trångt, trångt i "Bajens" försvarsbox, när alla grön-vita helt enkelt bara ställde sig där, utan en tanke på någon offensiv.

Hosam Aiesh fick lämna planen efter 59 minuter. Det kändes som ett underligt byte då Aiesh varit en av planens främsta. Men Graham Potter ville förstås ha friska ben på banan. Gero kom in – en snilleblixt skulle det visa sig.

Fjorton minuter senare dribblade sig Alex Dyer in bakom Hammarbys försvar, spelade in bollen och där dök Gero upp och tryckte in 1-0 – väldigt rättvist.

Fortsättningen blev en lika snygg uppvisning från ÖFK som spelet mot Malmö i lördags. Ideliga anfall och Hammarby hade all möda i världen att kunna freda sig. En chans vaskade dock "Bajen" fram genom Mats Solheim, vars skott dock strök ena stolpen och smet utanför. Där hader ÖFK kunnat sätta segervrålet i vrångstrupen men hade marginalerna på sin sida.

När alla trodde det var över och domaren skulle blåsa ville Curtis Edwards annat. Han fick en boll från ingenstans, avancerade några meter och sköt otagbart i ena gaveln för Hammarbys målvakt.

Jublet ville i det läget aldrig ta slut. Anförda av sin klagkapten Alex Dyer, som gjorde ännu en jättematch, visade lagen att höstformen består. Hosam Aiesh var jättestark både i första och i delar av andra halvlek.

Försvaret skötte sig ännu en gång utan anmärkningar – men så hade man heller inte så värst mycket att bestyra med.

För Hammarby måste det ha känts eländigt. Inte nog med att ÖFK gick förbi tabellen. "Bajen" har sällan blivit så utklassade på en fotbollsplan och visste till slut inte alls hur de skulle få stopp på hemmalagwets bolltrillande.

Nu avancerar alltså ÖFK i tabellen. För varje pinnhål betyder det sexsiffriga belopp in i kassan. Fortfarande finns därmed mycket att spela om. Två matcher återstår i årets allsvenska.

Läs mer:

TV: Gero och Edwards fullträffar gav ÖFK segern mot Hammarby – se målen här

Så betygsätts ÖFK-spelarna efter hemmasegern mot Hammarby

Blodiga scener på Jämtkraft Arena – se när ÖFK-spelaren armbågas

TV: Se Falkarnas mäktiga tifo – förvandlade Jämtkraft Arena till ett stort disco

ÖFK var spelade ut Hammarby – så var matchen minut för minut