Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat med tuffare Lofssjön runt

Höjdpunkten på Lofsdalen Bike weekend, Lofssjön runt, gick av stapeln på lördagen. Det var idel adrenalinstinna och nöjda deltagare som gick i mål vid Karins sportbod under tidig eftermiddag.

Förra året startade de med att ha fyra klasser i stället för två, herr tuff 4,7 mil, dam tuff 4,7 mil, herr motion 4 mil och dam motion 4 mil. Nyheten är de tuffare distanserna.

– Det är många som uppskattat att vi har lagt till den extra lite kämpigare svängen. Där ingår 4 kilometer uppför fjället längs Hoverksvägen, säger Jonny Larsson, ordförande för Lofsdalen SK.

Det är drygt 50 anmälda i år. En av dem, Joakim Buckard, står i ett gäng med matchande cykling-outfits. Det visar sig att de kallar sig för Team Family, och är ett cykel- och skidåkarteam som innehåller flera familjemedlemmar.

– Det gick riktigt bra att köra. Men det var jobbigt i början, och det är svårt att åka på baksidan av sjön, vägen är ojämn. Det var ett brutalt avslut på loppet med uppåtsträckan. 12 procent lutning är inte att leka med, säger Joakim Buckard.

Han tog sig an den lite kämpigare banan och kom på en fjortondeplats. Han fru Linda Buckard har precis gått i mål och tar igen sig med en dricka. För henne gick det riktigt bra, hon kom på en andraplats i klassen dam tuff på tiden 2.15.28, endast 7 minuter ifrån sin make.

– Det är lagom avslappnat och trevligt lopp, det är mycket bra arrangerat, och så var det härliga hejarop från barnen "Vem är bäst - mamma är bäst", sade hon.

Jonny Larsson, Lofsdalens SK, berättar att en blivande cykelsportstjärna fanns med tidigare under dagen på barnloppet (som fanns i klasserna en och två kilometer).

– Yngsta deltagaren kämpade sig runt banan på en kilometer, med stödhjul!

Deltagaren hade nått en aktvärd ålder av ett och ett halvt år.

Äldsta deltagaren var Paul Jonasson, 68, från Sveg IK:s cykelklubb, han kom på en otrolig andraplats i motionsklassen, 30 sekunder från segraren Robert Rautio.

Jonny Larsson menar att weekenden har något för alla åldrar och cyklingsmaker.

– Nu ska vi först ha kvällsåkning och downhill-clinics, och sen ska vi utvärdera det här och se vad vi kan förbättra till nästa år, avslutar han.