Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lycksökare jagar bidrag

Jag håller med Christer Håberg om dagens arbetsmarknadspolitik ("Satsa på riktiga jobb i stället", Åsikter 6 december). Jag har själv arbetat inom Arbetsmarknadsverket cirka 25 år och vet hur företagen hela tiden jagar bidrag.

Det är en ström av lycksökare som startar omöjliga företag och när de statliga pengarna är slut och de har fyllt sina plånböcker, ger de sig ut på andra jaktmarker. De anställda står där med "Svarte Petter".

Sjukförsäkringar och a-kassa är inga bidrag. Det är försäkringar.

Reinfeldts mantra var att alla som hade förtidspension och var långtidsarbetslösa och i "utanförskap" skulle ut på arbetsmarknaden.

Långtidsarbetslöshet blir effekten då de tagit bort alla bra utbildningsmöjligheter. Det finns företag som behöver arbetskraft, men kompetensen hos den arbetslöse finns inte och inga utbildningsmöjligheter. Den möjligheten har Reinfeldt och kompani tagit bort.

De som är arbetslösa och gärna vill ut på arbetsmarknaden, står i ett utanförskap som är värre än för dem som är förtidspensionerade eller långtidssjukskrivna.

Man kan inte skylla på arbetsförmedlarna och försäkringstjänstemännen. De har haft fullt arbete med att hantera allt som nuvarande regering beslutat om.

Jakten för miljarder på dem som kallas för "utanförskapmänniskorna" har bara gett marginella resultat. Odugliga coacher har gjort sig stora förtjänster och haft lekskola.

Skulle svenska folket veta hur deras skattepengar under decennier förvaltats inom AMS skulle de gå i taket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel