Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lydia Loveless ber om ursäkt

Lydia Loveless spelning under Bluesfestivalen i fredags blev inte som vare sig hon eller någon annan hade tänkt sig.

Det var en full, förbannad och ledsen Lydia Loveless som stod på studioscenen i bara underkläderna. Hon bad vid flera tillfällen publiken att dra åt helvete och var inte kapabel att spela.

– Jag tänker inte kommentera händelsen av hänsyn till de inblandade. Men situationen är ju så klart olycklig, säger Bluesfestivalens general Erika Andersson.

Hon hänvisar till Lydia Loveless Facebook-sida där artisten ber om ursäkt. Där går att läsa att depression och stress till slut blev för mycket för henne, och att det var det som orsakade hennes beteende under konserten.

Även Lydia Loveless svenska bokningsbolag Rootsy kommenterar händelsen på Facebook och skriver bland annat: "Det är ingen hemlighet att en av våra artister brakade ihop och långt under sin egen värdighet uppträdde på Bluesfestivalen i Östersund i fredags." Och "Ingen människa som är i balans och mår bra utsätter sig själv för det Lydia gjorde i fredags. Däremot vet jag att Lydia är väldigt ung och har anlag för att gå in i depressioner. Jag vet också att Lydia representerar så många artister därute som jobbar hysteriskt hårt för väldigt lite pengar och under ständig stress och press."

Erika Andersson berättar att de som jobbat med festivalen ska sätta sig ner och prata igenom hela arrangemanget.

– Vi behöver få prata själva och utvärdera helgen. Och kolla upp hur vi har agerat och löst olika situationer som har uppstått.

Helgen i stort summerar Erika Andersson som väldigt bra.

– Jag är i ett lyckorus och har inte riktigt landat än. Jag är jättenöjd med organisationen, publiken och alla medarbetare.

– Vi har fått mycket beröm av artisterna som har tyckt att arrangemanget har varit bra.