Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyfter valåret anhörigfrågorna?

Det blev framgång genom ett bifall för min motion om "Arbetsgivare för anhöriga – en anhörigvänlig arbetsplats" på kommunfullmäktige i Bergs kommun senast.

Motionen har först behandlats i verksamhetsnämnden, där tjänsteutlåtandet förordade avslag och nämnden gick på det. I kommunstyrelsen gick den sedan på återremiss, och även denna gång så kom tjänsteutlåtandet med ett avslag, men då biföll politikerna motionen.

Så trots att två olika tjänstemän hade skrivit tjänsteutlåtanden där de ville att motionen skulle avslås, visade politikerna på ett enhälligt mod i fullmäktige genom att bifalla motionen.

Det innebär att Bergs kommun nu är först i Jämtland och tvåa i landet på att ingå i nätverket "Arbetsgivare för anhöriga – en anhörigvänlig arbetsplats", som synliggör och arbetar för att anhöriga ska ges förutsättningar att både orka förvärvsarbeta och vårda sin närstående.

Väntar nu med spänning på vilket sätt samma motion kommer att behandlas i Jämtlands läns landsting i oktober. Finns det en ambition inom majoriteten att vara en anhörigvänlig arbetsgivare?

Den som väntar får se om valåret gör att flera partier vill lyfta upp anhörigfrågorna på sin agenda.

Berit Johansson (C)

förtroendevald i Bergs kommun och Jämtlands läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel