Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lynchmobb uteblev i Hammerdal

Polisen befarade att en lynchmobb skulle samlas i Hammerdal i helgen, efter gruppvåldtäkten förra söndagen.

Men de kan nu rapportera att den uteblev.

– Vi har inte märkt av något. Det har varit väldigt lugnt. Sedan om folk blivit påverkade av vår förstärkning är oklart. Men vår synlighet bidrar kanske till att man inte gör brott, säger Jonny Jonsson, vikarierande biträdande polischef i Strömsund.

Det är på sociala medier som diverse hot om hämndaktioner förekommit, efter den polisanmälda gruppvåldtäkten. Det var förra söndagen som en ung kvinna anmälde att hon blivit våldtagen utomhus av flera män.

– Det har handlat om att man skulle få tag i gärningsmännen som gjort sig skyldiga och skada dem. Men i dagsläget vet vi inte vilka gärningsmännen är. Vi vet inte om de är boende på plats eller om de kommer från någon annanstans i länet. Och vi vill inte att oskyldiga drabbas, säger Jonny Jonsson.

Jonsson var själv på plats i helgen när polisen hade samlat sina resurser i Hammerdal och hade bevakning dygnet runt.

– Jag förstår att folk blir upprörda. Det är fullt naturligt. Men man måste låta utredningen ha sin gång. Vi får hoppas att det här snart klaras upp.