Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande av Hector i Åre

Efter första åket i damernas världscupstorslalom i Åre ser det bra ut för de svenska tjejerna.

Det är svenskt både på andra- och på tredjeplatsen efter första åket i Åres storslalomtävling för damer. Med startnummer 25 slog Sara Hector, som gått skidgymnasiet i Järpen, till och var bara 8 hundradelar efter ledande Eva-Maria Brem, Österrike.

– Först tänkte jag att första biten var ju bra, men däruppe kände jag mig lite feg. Det var kul när man såg att det gick så bra, säger en glad och kanske lite överraskad Sara Hector.

Placeringen efter henne innehas för närvarande av en annan svenska, Jessica Lindell Vikarby är trea, 26 hundradelar efter Brem.

Hemmahoppet Kajsa Kling åkte dessvärre ur tidigt i banan i ett parti där fler än en åkare hade problem. Maria Pietilä-Holmners första åk såg inte ut att räcka långt, men hon är 1,41 sekunder efter ligger 14:e med chans att bättra på resultatet inför andra åket.

Frida Hansdotter är 1,96 efter och blir fjärde svenska i andra åket som 21:a. Ylva Stålnacke körde liksom Kajsa Kling ur och Anna Swenn-Larsson blev 41:a.