Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyssna, lär och ändra Er

Inledningsvis vill vi moderater tacka gamla, erfarna och pålästa socialdemokrater för den debattartikel ni skrivit och genom denna också direkt anslutit er till vår moderata uppfattning i regionfrågan.

Regionsamgåendet handlar inte om blockpolitik. Den handlar inte om rött, blått eller grönt – utan om länets väl och ve, sunt förnuft och medborgarnas vilja. Det är glädjande att fler och fler törs stå upp och ifrågasätta hanteringen av regionfrågan här i länet.

För att fatta ett så fatalt och viktigt beslut som ett samgående med ett annat landsting, krävs god underbyggnad av såväl underlag som folkets vilja. Därtill krävs ödmjukhet, samverkan och högt i tak bland beslutande parter. Det handlar om framtida vård i Jämtlands län, om vårt väl och ve en lång tid framöver. Det handlar däremot inte om ett benhårt drivande av sin egen linje utifrån prestige och egen snöd vinning.

Därför har vi länsmoderater efterlyst mer utförliga konsekvensanalyser och bättre beslutsunderlag. Anledningen är att vi vill att hela Jämtlands län ska leva och att vi värnar den kommande generationen jämtar och härjedalingar. Det är framförallt våra unga medborgare som kommer att få ta konsekvenserna av dagens beslut.

Nu är det dags att återupprätta förtroendet för politikerna i länet. Vi uppmanar majoriteten att lyssna till länets röster. Våra invånare har stor klokhet som är tveksamma till detta beslut – och ni företräder dem.

Lyssna, omvärdera och ta chansen att visa att ni är stora nog att ändra uppfattning. Detta är sann demokrati.

För moderata landstingsgruppen:

Christer Siwertsson

Susanne Wallner

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel