Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på medborgarna i skolfrågan

Annons

I min värld blir man politiker för att man vill göra en positiv skillnad, för att man vill lyssna på den lilla människan och för att föra samhället framåt.

Att då som skolpolitikerna i Bräcke kommun göra en skolutredning som försämrar för eleverna, som ökar kommunens kostnader och som kommer att utarma vår bygd, är förvånande inkompetent.

Vi föräldrar och övriga i Kälarne har engagerat oss och verkligen försökt finna lösningar och andra vägar än den skolnedläggning som utredarna nu tänker föreslå.

För vi vet också att vi måste utvecklas för att överleva.

Vi har kommit med otaliga förslag, inbjudit till flera möten och försökt visa våra förslag på lösningar, utan att en enda gång ha känt att politikerna i utredningsgruppen lyssnat eller ens försökt förstå våra åsikter.

Nu är det snart dags för beslut i kommunstyrelsen, och jag hoppas att ni politiker där bevisar för mig att jag har fel, visa att ni lyssnar på vad era medborgare säger och att även ni inser det vansinniga i att lägga ned den skola som har bäst resultat i hela Jämtland, där alla elever får den utbildning de ska ha och där hela bygden är engagerad för att se till att det fortsätter vara så!

Annons