Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M fick valskyltar nedrivna

Moderaternas personvalsreklam på Solliden fick stå kvar i två dagar innan den blev nerriven.
– Tråkigt att folk inte respekterar yttrandefriheten, säger Henric Carlsson.

Annons

För två dagar sedan åkte Östersundsmoderaterna runt och satte upp personvalsskyltar inför höstens val. I dag hittades flera av dem nedrivna och gömda bakom en byggnad.

– De här skyltarna stod på Solliden och det var en partikollega som hade åkt förbi där i morse som sa att de verkade vara bortplockade, säger Henric Carlsson som är andre vice ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Östersund.

När han åkte dit själv för att se efter så såg han att pinnarna på en av skyltarna brutits av och efter att ha letat lite runt platsen så hittade han alla skyltar gömda bakom en byggnad ett 50-tal meter bort.

– Det är tråkigt att folk inte kan respektera yttrandefriheten och som jag förstår det är det även olagligt att sabotera reklam som någon sökt tillstånd för, säger han.

Enligt Henric Carlsson stod det även reklamskyltar för Socialdemokraterna på samma plats, men dessa hade lämnats orörda.