Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M följer tågfrågan

Trafikverket beslutade 29 november att stoppa all tågtrafik väster om Storlien (Stora Helvetet) på grund av instabil banvall. Vi moderater har agerat skyndsamt i denna fråga då Atlantbanan är en väldigt viktig transportsträcka för såväl gods- som persontrafik.

Annons

Det finns också en oro att det pågående tågstoppet även skulle kunna påverka elektrifieringsplanerna på den norska sidan och situationen blir därför än mera allvarlig.

Vi har haft god tillgång till information och nära kontakt med departementet som ansvarar för infrastrukturfrågorna samt ansvarig minister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Infrastrukturministerns stab avvaktar för närvarande resultatet från de mätningar som trafikverket ska utföra under cirka två månader. Därefter kommer Trafikverket med konkreta kostnads- och åtgärdsförslag.

Som politiska företrädare har vi moderater önskat förhöra oss om den aktuella situationen.

Med en önskan om ett informationsmöte med berörda intressenter stod Atlantbanan som värd för ett möte i Östersund för några veckor sedan. Närvarande var Saila Quicklund, Leif Nord, regionförbundet, trafikverket, J/H Turism, företrädare för näringslivet samt Åre och Östersunds kommun.

Länsmoderaterna kommer att nu följa frågan noggrant.

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot och länsförbundsordförande

Leif Nord (M) kommunalråd Åre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel