Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M sätter jobben i fokus

Robert Uitto hävdar i sin artikel att S vill införa en annan typ av skatteutjämningssystem än det vi ser i dag. Vi moderater ställer oss frågande till detta då S själva varit med att arbeta fram och godkänna det förslag som skatteutjämningsutredningen visat.

Uitto uppger också att S vill se fler i arbete och samtidigt vill de kraftigt öka kostnaderna för att anställa unga genom att dels fördubbla arbetsgivaravgiften för denna grupp och avskaffa sänkningen av restaurangmomsen. Detta är en politik som för oss tillbaka mot ett växande utanförskap och bidragsberoende, inte en ökad sysselsättning i länet.

Uitto belyser vikten av framtida satsningar inom infrastruktur och IT i länet. Då bör man vara medveten om att 56 procent av S-budgeten satsas på bidrag medan 3 procent går till just infrastruktur. Satsningarna på infrastruktur är därmed inte relevanta.

Vi är oerhört stolta över att Jämtlands län är den region där det kvinnliga företagandet växer mest i hela Sverige. Lov och rut-bidrag som införts av Alliansregeringen är reformer som hjälpt till att främja denna positiva utveckling.

MP:s och V:s förslag om arbetstidsförkortning skulle innebära ett hårt slag mot vår region och enbart i Jämtlands län skulle det innebära en minskning med 750 heltidstjänster om året inom skolan, samt 900 heltidstjänster inom vård och omsorg.

Uitto betonar betydelsen av förbättrade grundförutsättningar för företagande i glesbygd. Både den flygskatt och kilometerskatt som oppositionen vill införa skulle dock slå hårt mot såväl turism, näringslivet och åkerinäringen i regionen.

Vi har varit med och infört rut- och rot-avdraget vilket lett till att många svarta jobb nu blivit vita och skattegenererande. De ökade skatteintäkterna kan i sin tur användas för att finansiera betydelsefulla resurser till vår allmänna välfärd. Detta vill nu oppositionen rasera.

Moderaterna ser jobben som en avgörande faktor för Sveriges och länets framtid. Oavsett om man ser till utvecklingen på den lokala, regionala eller nationella nivån så är en hög sysselsättningsgrad nyckeln till att kunna bygga ett starkt och effektivt samhälle.

Sedan Alliansen tillträdde har vår arbetslinje ökat sysselsättningen med över 200 000 personer i vårt land trots den värsta finanskrisen sedan 1930-talet. Låt oss fortsätta på den inslagna vägen och sätta jobben i fokus.

Saila Quicklund (M) Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel