Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M uppfann utanförskapet

Moderaternas budskap inför valet 2006 var att ingen skulle hamna i ett utanförskap, enligt budbäraren Fredrik Reinfelt.

Vad var det som hände? För att komma till makten måste det till smörjmedel för att vinna den största gruppen väljare, de som har arbete just nu!

Dä är lättköpta, det är bara att införa arbetslinjen och kalla sig för "Det nya arbetarpartiet", och ovanpå det ett jobbskatteavdrag som säkerställer att man kommer till regeringsställning.

Allt går att köpa för pengar, var den moderata politikens ideologiska ståndpunkt inför valet 2006! Vad hände med de övriga, de som har jobbat hela sitt liv, pensionärerna som redan fullföljt arbetslinjen?

Och de arbetslösa, de sjukskrivna och de som efter arbetsskador kallas för sjukpensionärer, som nästan offrat livet i många fall. Vad är tacken från den moderatledda regeringen? Det är den gruppen som hamnar i utanförskapet genom en straffbeskattning på 8 procent. De uppfyller inte arbetslinjens krav.

Det är Moderaternas rätta ansikte. Det var de som uppfann utanförskapet och satte det i verket!

Bengt Forsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel