Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M vänder kappan efter vinden

Replik på "Vi säger ja till Biltema", Åsikter 28 maj.

Vi Socialdemokrater vill fortsätta utveckla Östersund tillsammans med näringslivet. En fortsatt utveckling av Lillänge stärker både handeln och den viktiga besöksnäringen.

Det är därför fullt rimligt att de som vill investera i Östersund ska få ett besked om de får göra det eller ej. Att fortsätta göra som Moderaterna och mörka i frågan är inte ärligt mot någon.

Handel på betongstationen är fortfarande en öppen fråga, beslutet blev helt enkel paus. Och för alla som har följt M:s inlägg och beslut angående handel i Östersund de senaste fem åren så är det uppenbart att M ständigt vänder kappan efter vinden.

Som kommuninvånare kan det ibland vara svårt att hänga med i kommunens olika beslut. Många är nog ganska less på att vi politiker inte kan komma med ett beslut i frågan om mer handel i Östersund.

Det är lätt att tro att beslutet på senaste miljö- och samhällsnämnden betyder att frågan om handel på betongstationen nu är avgjord. Men så är det inte formulerat, och det var medvetet från M.

I över fem år har vi nu debatterat om mer handel i Odenskog/Lillänge. Under samma tid har M i flera beslut upprepat sin inställning att kommunens skogstomt nedanför Djursjukhuset i Lillänge inte ska få exploateras.

De har menat att skogen måste vara kvar i det området bland annat för att ha en skyddande skogsskärm mot förskolan Mosippan. Nu kovänder M och vill helt plötsligt klämma in Biltema på samma tomt – den tomt som de alltså i fem års tid stridit för att bevara!

Och för att slå hål på andra myter: Förskolan Mosippan ska inte rivas, det beslutade ett enigt kommunfullmäktige 20 mars. Det finns bättre lösningar på trafiksituationen än att använda Körfältsvägen.

Samtidigt har M under hela denna tid varit mycket positiva till att handeln i Odenskog ska släppas helt fri, vilket skulle betyda ett område lika stort som Birsta. Det tycker vi i S är totalt oansvarigt. Vi vill följa handelspolicyn som säger att handeln ska utvecklas längs med Hagvägen.

Det anmärkningsvärda är att M vägrar att ge ett tydligt besked till det företag, TK Development, som vill investera på betongstationstomten. M har också förhalat och hela tiden kommit med nya argument för att inte göra detaljplanen klar.

Är det verkligen så vi ska bemöta investerare, oavsett om de är lokala eller internationella? Är det inte vår uppgift som förtroendevalda att jobba för att Östersund upplevs som attraktivt och intressant att investera i?

Vi vill utveckla all handel i Östersund. För oss kompletterar handeln i Lillänge centrumhandeln. Vi behöver den extra skjuts i utveckling som ett investeringsvilligt näringsliv kan ge.

Vi behöver all extra energi vi kan få till Östersund. Socialdemokraterna står för utveckling och en positiv syn på framtiden!

AnnSofie Andersson (S), Mona Modin Tjulin (S), Anders Edvinsson (S), Pelle Persson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel