Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mackdöden slog till i Häggenås

Under det senaste året har Kari Kostensalo och hans fru kämpat för att hålla verksamheten på fötter, men nu går det inte längre. I torsdags lämnade de in sin konkursansökan för Häggenås Bensin & livs.

Annons

Sedan i torsdags har dörren på Preem Häggenås varit låst och tankande besökare som tänkt handla möts av skylt som berättar att macken har gått i konkurs.

Ute fungerar pumparna som vanligt men bakom den låsta dörren håller Kari Kostensalo på att plocka ihop varorna i den lilla butik som han och hans fru har drivit de sista fyra åren.

– Jo, jag lämnade in konkursansökan i torsdags och det beror på den automatisering av pumparna som bensinbolagen har gjort. När ingen längre kommer in i butiken för att betala så blir det inte heller några spontanköp, säger han.

Sedan mackens pumpar blev helt automatiserade i mars 2010 har lönsamheten gått spikrakt neråt och trots alla försök att locka kunder genom nya satsningar, som exempelvis att servera thaimat, så har det inte gått att hålla verksamheten flytande.

– I glesbygd är det viktigt att bybor ställer upp och handlar lokalt för att det ska fungera, men det har sjunkit hela tiden för mig. Jag antar att alla tankar och handlar i stan, säger Kari Kostensalo.

• Vad ska du hitta på nu?

– Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på nu.