Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maggio, Icona Pop och Staples till Yran!

Snart är det sommar!
Idag gör Yran sitt första artistsläpp för 2014 och smäller av en bunt fyrverkeripjäser.
Eller vad sägs om Veronica Maggio, Icona Pop och Takida - och en riktig bomb - soullegenden Mavis Staples!

– Vi är jättenöjda med de här bokningarna. Maggio och Icona är riktigt stora nu.

– Och Mavis Staples är en drömbokning, vi har velat ha henne i flera år, säger Yrans artistbokare Andrea Wiktorsson.

• Veronica Maggio utsågs till Årets Artist på P3-Guld-galan i januari och senaste skivan "Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig" har gått som tåget på Spotify och övriga listor.

Veronica Maggio har redan tidigare spelat i Badhusparken inför en entusiastisk publik, men nu tar honklivet upp till stora scenen.

• Även Icona Pop har gjort succé i Badhusparken vid tidigare Yror och de är numera rejält stora utomlands, senaste singeln har sålt 2,5 miljoner enbart i USA.

De har spelat hos Late Show med David Letterman och "America's Got Talent", inför 13 miljoner tittare, de har valts att öppna för både Katy Perry och Miley Cirus och senaste nyåret spelade de på Times Square i New York på nyårsafton.

Nu är duon ute på världsturné, men vill uppenbarligen tacka för senats med en spelning på Yran.

• Sommarens riktiga tungviktare vad gäller både röst, cred och erfarenhet är dock 74-åriga Mavis Staples, med blytung integritet och en karriär som går via gospel med syskonen i Staples Singers.

Hon sjöng med Martin Luther King och var engagerad i medborgarrättsrörelsen på 60-talet, spelade med The Band på The Last Waltz och har jobbat med Prince.

Nu senast har hon släppt två skivor producerade av Jeff Tweedy från Wilco. Och enligt uppgift har Bob Dylan en gång i tiden friat till henne.

Mavis är helt enkelt en levande legend och kapaciteten på hennes röst går lätt att kolla via Youtube, grattis till alla som hinner se henne i Östersund i sommar!

• Ånges stoltheter Takida hör definitivt till de mer publikkära akterna, även om somliga älskar att avsky deras form av hårdrock.

Sedan genombrottet 2007 med "Curly Sue" har svenska radiostationer spelat Takidas hitlåtar mer än 62 000 gånger och de har över 60 miljoner streams med ett idogt turnerande som grund.

Till Yran kommer de med ett färskt album från mars i bagaget.

• Yran fortsätter även att underhålla den svenska dansscenen och har nu bokat svenske DJ:n Björn Johnson som dock kommer att uppträda under sitt artistnamn John De Sohn.

Hans popströsslade uptempobeats har slagit stort och sålt platina och nu är det dags att putsa upp dansskorna eller vad man vill ha på sig när han släpper loss hittar som "Long Time" och "Under The Sun".

• Little Jinder var nominerad i kategorin "Årets Pop" hos P3 Guld och hennes första svenska singel "Shh" hamnade på plats nummer fyra i Musikguiden i P3:s lista över årets bästa låtar.

Lyhörda kritiker som Jan Gradvall och Fredrik Strage hävdar att Little Jinder är något alldeles utöver det vanliga. Och de brukar veta.