Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maggios låtar räcker långt

”Dallas”, ”Jag kommer”, ”Hela huset”, ”17 år”, ”Måndagsbarn”, ”Välkommen in”, ”Mitt hjärta blöder”...

Det går att fortsätta ett tag till. På sina senaste tre album har Veronica Maggio levererat fler kvalitetshits än resten av Storsjöyrans bokningar tillsammans. Nästan i alla fall.

Scenmässigt matchar hon, nästan, låtarnas styrka. Särskilt när hon lämnar de självmedvetna gesterna och mellansnacken och i stället hoppar, skakar håret och hetsar publiken. När de höga skriken kommer i slutet av ”Sergels torg” tillsammans med hårda trumslag.

Hon sjunger riktigt bra och fraserar föredömligt tydligt.

Det är en produktion gjord för en stor scen. Snygg, men aningen märklig. Två jättelika gröna armar ramar in scenen och i bakgrunden visas videoprojektioner av dansande människor med djurhuvuden. På skärmen dyker även Håkan Hellström upp under ”Hela huset”.

Ljusshowen är påkostad och de tre bandmedlemmarna i bakgrunden är upphöjda på en platå. Längst fram Maggio och de tre övriga musikerna, varav en är Edith Backlund, soloartist i eget namn.

Maggio presenterar hela bandet och även resten av sitt crew, som ljud- och ljustekniker. Något som sällan görs på spelningar, och det är sympatiskt och hedrar henne oerhört.

Det är i dynamiken det finns mer att önska. Som att ”Satan i gatan” inte får vara så blytung som den är på skivan, utan snabbas upp till mer lättviktig syntpop. Att balladen ”Låtsas som det regnar” inte får vara den ljuvliga, lugna och ledsamma sång den är, utan en bit in övergår till upptempo. Att trummorna varit hårdare, att elgitarren fått mer klös i ljudbilden.

Publiken längst fram är hjältar. De hjälper Maggio med energi hela konserten igenom,

Stortorget är – som namnet antyder – så väldigt stort att inte ens en av Sveriges största artister kan fylla det fullt ut.

När det skymmer blir känslan starkare. Det är en uttjatad ”tänk om”, men tänk om Maggio hade fått spela på en senare tid för en mindre yta, som vid Stora Dans eller i Badhusparken. Hennes sånger om nattliv hade gjort sig än bättre där och då, i ett trångt och kokande folkhav.

• Stortorget

• 22.00

Betyg; 3/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014