Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magi av Miriam Bryant – "Hon sjunger med sådan känsla att jag blir alldeles varm i kroppen"

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Klockan är strax efter sju och Stortorget börjar fyllas av människor. Både gamla och unga har samlats för att se stjärnskottet Miram Bryant uppträda med både nya och gamla låtar.

Hon kämpar knappast i motvind, Bryant. Förra året var hon en av deltagarna i tv-programmet "Så mycket bättre", där hon charmade både övriga deltagare och svenska folkets hjärta med sin färgstarka personlighet och starka röst.

LÄS MER: Recensioner, tv-klipp och nyheter – här hittar du allt från Storsjöyran

Även på Storsjöyran märks det att hon är minst sagt populär. Redan under "Finders keepers", låten som blev hennes genombrott, har hon publiken på sin sida. Folk slutar aldrig klappa händerna och det är omöjligt att inne sjunga med när hon fortsätter med sin tolkning av Niklas Strömstedts "Den sista morgonen", som i Bryant-tappning har titeln "One last time".

Bryant är onekligen en fantastisk sångerska - inte en ton klingar falskt. Ibland blir det nästan lite för mycket sång och för lite artisteri. Sångerskan känns till en början något innesluten och har svårt att titta på åskådarna. Efter ett par låtar tinar hon dock upp och mellansnacket känns inte lika inövat och stelt.

Miriam spelar både egenproducerat material så väl som låtarna från "Så mycket bättre". Det genomgående tema tycks vara kärlek, främst olycklig sådan. Hon sjunger med sådan känsla att jag blir alldeles varm i kroppen - ju längre tiden går blir jag allt mer förälskad i denna skönsjungande göteborgare.

När hon sjunger sin senaste singel "Black car", blir jag övertygad om att Bryant går en ljus framtid till mötes. Det är fantastiskt bra. Sista låten blir en tolkning av Sven Bertil Taubes "Ett sista glas" och när sista tonen klingat ut känner jag ett styng av besvikelse. Aldrig har en timma passerat så snabbt.

• Betyg: 4/5