Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magiskt med Markoolio

"Det är en påkostad, ambitiös och fyndig föreställning. "

Läs hela AnnaCarins recension här.

Plats: Sporthallen.

Spelas även lördag eftermiddag 13.00 och 16.30.

Tobbe Trollkarl presenterar föreställningen. Han ber oss att berätta för alla om vi gillar den, för det finns nämligen några biljetter kvar till dagens föreställningar. Om vi inte gillar den behöver vi inte säga något alls, säger han.

Okej. Men så skynda er att köp biljetter till dagens föreställningar då.

Dröse & Norbergs version av den klassiska sagan Trollkarlen från OZ bjuder in oss till några magiska timmar. Vi startar hemma hos Dorothy och hennes älskade hund Toto, som under en hemsk storm kastas i väg till ett helt annat land, någonstans ovanför regnbågen. På deras väg hem till Kansas igen möter de en skara brokiga figurer som följer dem längs vägen till trollkarlen, som sägs kunna trolla hem dem igen.

Det är en påkostad, ambitiös och fyndig föreställning. Scenografin är enkel, en stor bok för historien vidare när bladen vänds. Mer krut har lagts på ensemblen och kostymerna och det är vi tacksamma för.

Stina Erikssons Dorothy bleknar snabbt som huvudrollsinnehavare. I stället är det Robert Rydbergs fågelskrämma, Kim Sulockis Plåtis och Markoolios lejon som fångar det största intresset. Fågelskrämman, som gärna vill ha en hjärna, lockar till skratt med sin dryga östgötska, fyndiga kommentarer och sitt fumliga kroppsspråk. Plåtis imponerar med sin robotdans och det räddhågsna lejonet ryter inte bara högt, han får varenda unge i hallen att skratta högt när han svimmar av rädsla. Vilket är ofta.

Markoolio imponerar i rollen som lättskrämt lejon. Genomgående är det skådespelarprestationer i hög klass som framför den här nya versionen av Trollkarlen från Oz. Tobbe Blom, mer känd som Tobbe Trollkarl, gör först en ganska anonym roll som farbror Henry. Det är när han dyker upp som trollkarlen Oz som han är i sitt esse. Han sjunger och dansar och kör någon slags stå-upp-komik-trolleri-show som får alla i hallen att jubla.

Föreställningen är en familjemusikal och melodierna och sångtexterna är nyskrivna. Vi bjuds både på pop, rap och lite techno. Det känns modernt och nytt. Inte dåligt med tanke på att filmen Trollkarlen från Oz kom 1939.

Som sagt, det finns biljetter kvar.