Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus från Ås mitt i kidnappningsdramat

De senaste tre månaderna har 24-årige Magnus Andersson från Ås bott i Los Angeles för att ta hand om 15 månader gamla Thor under dagarna.
Nu har livet förvandlats till ett helvete.
Thor är borta. Kidnappad. Och hans far är misstänkt.

– Det känns fruktansvärt. Jag har varit med familjen 24 timmar om dygnet. Thor är en underbar pojke. Alla tycker om honom och varje morgon kom han in för att hoppa i min säng och väcka mig, säger Magnus Andersson.

Mias glädje förbyttes snabbt till chock. Under alla hjärtans dag hade pappan rätt till ett fyra timmar långt umgänge med Thor. Han misstänks då för att ha kidnappat sonen.

– Jag och Mia handlade barnkläder, åt lunch och väntade på att Thors pappa skulle komma. Men det hände inte. Nu är de spårlöst försvunna. Det är så hemskt, säger Magnus Andersson som lärt känna Mia genom sin syster när de två studerat samtidigt i USA.

– Men det räcker inte. Polisen har för lite resurser. Nu försöker vi samla in pengar för att kunna anlita privat-spanare. Ju mer tid som går desto längre bort kan de ju komma, säger Magnus Andersson.

Pappans kreditkort är satt under bevakning och gränskontrollerna är på sin vakt.

– Jag vet att Thor är jätterädd, ledsen och förvirrad. Han måste också sakna amningen. Han åt väldigt mycket bröst nu, säger Mia Danielsson.

Pappan kommer ursprungligen från Taiwan.

– Jag är mest rädd att han försöker ta med sig Thor till sitt hemland men enligt Taiwans konsulat har man ännu inte utfärdat något pass i Thors namn, säger Mia Danielsson.

– Jag har känt familjen i nio år. Mia är som en extrasyster för mig och jag har ett bra tag förstått att hon haft problem. Jag har alltid haft lätt att umgås med barn. Det blev naturligt att ta chansen att få umgås med Thor samtidigt som jag fick en möjlighet att se lite av USA. Men nu känns allt bara så jobbigt, säger Magnus Andersson.