Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnusson fick inte bli hjälte mot Kalix

Med två snygga mål under ordinarie matchtid fixade Daniel Magnusson fram en förlängning.
Men mer än en pinne blev det inte.
– En poäng är alltid en poäng, men det är surt när det blir så här, sa han efter att Kalix lurat ÖIK på bonuspoängen.

När ÖIK tog ledningen i mitten av matchen såg det bra ut. På alla sätt.

Spelmässigt fanns det logik i 1–0-pucken och själva målet var riktigt snyggt: Daniel Magnusson kringlade sig in i zon och frispelade Elias Bjuhr. Som inte sköt på mål utan lade ett hårdare styrpass rakt mot framsusande Magnusson, som läckert vinklade in pucken.

– Ja första målet var väldigt fint, jag blev ordentligt förvånad när jag fick passningen från Bjuhr, han brukar ju skjuta, säger Magnusson.

Men i stället för att ge ÖIK energi markerade målet slutet på en bra sekvens – i stället avslutade ÖIK perioden med tio minuter som gör Magnusson besviken:

– Ja, jag är besviken på dippen där i andra perioden. Vi spelar jäkligt bra, men när de får 1–1 på en spelvändning så tappar vi det.

– Vi gör inte det vi ska utan i stället börjar vi fuska och drar på oss utvisningar, de flesta är onödiga och det är bara väldigt dumt, säger Magnusson.

Och kostsamt.

Två minuter efter 1–1 kom 1–2 i boxplay – ett hårt och välplacerat skott från Viktor Rönnbäck.

Efter det klarar ÖIK av ytterligare fyra minuter i boxplay innan man i början av tredje perioden äntligen får chansen att bygga upp ett eget spel igen.

– Vi maler på bra i tredje perioden ... och till slut fick vi in 2–2.

På ett ganska snävt vinkelskott från dig.

– Ja, målvakten släppte första stolpen och så var det nån spelare var i vägen också ... det var bara skjuta där man såg nätet, förklarar Magnusson.

2–2 stod sig och efter en mållös förlängning avgjordes det hela på straffar – där var det gästernas Anton Busk som klev fram och blev hjälte med två fullträffar mot en för dagen riktigt duktig Tim Juel.

– Ja, det är väl Tim Juel som ska ha beröm i dag.

– Och de som är inne på boxplay, de har varit grymt duktiga. Synd att de ska behöva bevisa det så många gånger, säger Magnusson.

Helgen som helhet då, seger mot Kiruna (4–1 i lördags) och en poäng mot Kalix, börjar ni hitta rätt nu?

– Spelmässigt tycker jag det, det ser stabilare och stabilare ut. Gör vi det vi ska är vi jäkligt svårslagna, säger Magnusson.