Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magsjukan hindrar inte stjärnans besök i länet

Tack vare SVT:s programserie ”Jills veranda” har sångerskan, musikern och låtskrivaren Jill Johnson blivit hetare än någonsin.
På fredag spelar hon på Fäviken Game Fair.

Annons

Skånska Jill Johnson slog igenom brett 1998 när hon vann Melodifestivalen med ”Kärleken är”, som senare kom på tionde plats i Eurovision Song Contest i Birmingham.

En annan av hennes största hittar är ”Crazy in love” från 2003 som också var med i Melodifestivalen. Hon har även spelat in duetter med artister som Lionel Richie, Ronan Keating, Chip Taylor och Nina Persson.

Med åren har hon mer och mer fått framtoningen som en rock- och countryartist, snarare än schlager, och hon har samarbetat med flera namnkunniga låtskrivare i USA.

2011 kom hennes album ”Flirting with disaster”, som också innehöll singeln med samma namn, och året därefter det senaste albumet ”A woman can change her mind”.

Under våren har hon haft sin egen krogshow på Hamburger Börs i Stockholm, en show som till hösten sätts upp i Göteborg.

I våras sände också SVT den påkostade serien ”Jills veranda” där Jill bjöd in svenska artister till Nashville.

I det kanske mest uppmärksammade avsnittet, där Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson gästar, lyftes den hemlöse sångaren och låtskrivaren Doug Seegers fram.

Hans sång ”Going down to the river” blev en hit i Sverige och Doug fick spela in ett album. Under sommaren gör Doug en stor turné i Sverige, där han kompas av ett band bestående av jämtländska musiker.

I förra veckan skulle Jill Johnsson ha uppträtt tillsammans med Doug Seegers i SVT:s ”Allsång på Skansen”, men sångerskan fick ställa in sin medverkan på grund av magsjuka och feber, rapporterade Aftonbladet.

Hennes spelning på Fäviken Game Fair är dock inte i farozonen, säger arrangörerna till ÖP.

Ett signum för Jill Johnson är att hon alltid brukar komma ut bland publiken och hälsa välkommen innan konserterna, något som bland annat Helsingborgs Dagblad rapporterat om.