Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maia Hirasawa är ute på sin största turné hittills

/
  • Maia Hirasawa är aktuell med nya skivan ”GBGvsSTHLM”. I morgon kväll gästar hon Östersund.

Hon har varit här förut, Maia Hirasawa. När hon i morgon kväll kliver på scenen på Gamla Teatern är det inte för första gången.

Annons

För tre år sedan var hon här tillsammans med Hello Saferide. Hon har även spelat på Yran.

– Men jag har aldrig varit en sådan huvudakt som jag är nu, säger Maia Hirasawa.

Efter det har det varit tyst om Hirasawa ett tag, tills hon i slutet av mars i år släppte nya skivan ”GBGvsSTHLM”. Skivan handlar om hemlängtan, avstånd, rastlöshet och kärlek.

– Den handlar om en massa saker, men helhetan handlar om en känsla av rotlöshet, att inte veta riktigt var man hör hemma, säger Maia Hirasawa.

Under lång tid pendlade Maia Hirasawa mellan Göteborg och Stockholm. I Stockholm fanns vännerna och familjen, i Göteborg kärleken. Så vilken stad vann till slut?

I tidigare intervjuer har Hirasawa kallat den nya skivan råare, taggigare och hårdare än debuten. Det tar hon tillbaka lite i dag.

– Jag sa nog så innan den var klar. Den är kanske lite råare, men inte så mycket taggigare. Första skivan är nog lite snällare.

– Nu har jag mer med arrangemangen och testat mig själv lite mer. Jag tycker själv att jag sjunger lite vassare också. Det är inte medvetet utan det har kommit av att jag sjungit så mycket live de senaste två åren.

– Det är mycket stora ord. Jag tror på det när jag ser det men det är inget jag fokuserar helhjärtat på just nu.

– För mig är det här den största turnén jag har gjort.

Mer läsning

Annons