Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maja Dahlqvist ger upp OS-drömmen – efter petningen: "Tror att dörren stängdes där"

Dubbla pallplatser och succé förra helgen i Dresden.
Men Maja Dahlkvist fick ingen plats i truppen till helgens tävlingar i Planica – och nu är drömmen om OS långt bort.
– Jag tror att dörren stängdes där, säger Dahlqvist.

Maja Dahlqvist överträffade allas förväntningar förra helgen när hon för första gången i vinter fick chansen i världscupen.

Det började med en andraplats i den individuella sprinten i tyska Dresden. Innan tävlingen var över hade hon också hunnit med att spurta ner Stina Nilsson i sprintstafetten och tog sin första världscupseger någonsin.

I samband med succén började spekulationerna om hon skulle vara aktuell för OS där det just nu ser ut att finnas plats för ännu ett namn i damernas sprint.

Men när truppen till den sista världscuptävlingen innan OS togs ut saknades 23-åringen från Borlänge. Därmed också den sista chansen att visa upp sig innan truppen till mästerskapet tas ut.

– Jag vet inte hur mina möjligheter att få åka OS ser ut. Det är ju en klassisk sprint där, men jag hoppas få chansen igen, men jag tror att dörren stängdes när jag inte blev uttagen till kommande helgs världscup i Planica, säger hon till Falun-Borlänge SK:s hemsida.

Varför just den tävlingen är så viktig beror på att tävlingen i Dresden kördes i fristil, medan OS kommer att avgöras i klassisk stil precis som i Planica.

Samtidigt som Dahlqvist inte kom med är hennes konkurrenter Jonna Sundling, Anna Dyvik, Linn Sömskar och Evelina Settlin alla uttagna.

LÄS OCKSÅ

Sprintsuccé i Dresden för Maja Dahlqvist: "Jag fattar det inte"