Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktig upplevelse för unga lyssnare

Skolkonsert med Östersunds Orkesterförening och Östersunds Ungdomssymfoniker
Färgfabriken Norr

Annons

Andäktigt var det i Färgfabriken Norr i går när elever från flertalet skolor i Östersunds kommun fick lyssna till levande symfoniorkester.

Ett 40-tal musiker från Östersunds Orkesterförening och Östersunds Ungdomssymfoniker fick lokalen att gunga när man drog den suggestiva inledningen på Lloyd-Webbers musikal ”Fantomen på operan”.

Musik med nerv, under ledning av Elin Sundberg, där barnen spontant vaggade med i de tunga rytmerna. Imponerade gjorde två unga sopraner från Kulturskolan som sjöng sånger av Peterson-Berger.

Kristallklart och träffsäkert, med underbar timbre, framförde Ylva Ek ”När jag för mig själv …”. Fantastisk intonation av Ella-Klara Westerholm när hon sjöng den känsliga ”Som Stjärnorna på himmelen”. Väldisponerad bärighet i de långa tonerna och ledig höjd. Talangfulla unga sångerskor som redan hunnit långt.

Orkestern avrundade med klangfulla och riviga partier ur ”Harry Potter” och ”Pirates of the Caribbean”.

Orkestern ger konsert i dag också, klockan 14 på Färgfabriken Norr. Då bland annat med uruppförande av orkestermusik skriven av Palmcrantzelever.