Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maktskifte i Ragunda rycker allt närmare

Det lutar allt mer åt maktskifte i Ragunda kommun. Enligt uppgifter till ÖP letar nu Allians för Ragunda och Centerpartiet en gemensam kandidat till kommunalrådsposten.

Det har varit turbulent i Ragunda kommun de senaste månaderna. Centerpartiet sade upp samarbetet med Socialdemokraterna efter kommunalrådet Elisabeth Yngströms (S) arbete med omorganisationen av kommunen. Det ledde till att Socialdemokraterna i början på februari deklarerade att de skulle hoppa av sina ordförandeposter, vilket de ännu inte har gjort.

mellan alla partier i Ragunda för att skapa en ny politisk majoritet. Vänsterpartiet, Allians för Ragunda och Centerpartiet har majoritet om de kan komma överens. Och enligt uppgifter till ÖP så är ett sådant samarbete mellan i alla fall Allians för Ragunda och Centerpartiet nästintill klart. De letar just nu en lämplig kandidat till kommunalrådsposten.

– De vill föra fram en kandidat mot Elisabet, säger en källa med insyn.

tänka sig att rösta på en kandidat från Allians för Ragunda och Centerpartiet för att på det sättet avsätta Elisabet Yngström. Men de har inte fått några propåer än.

Officiellt är i alla fall att Centerpartiets förhandlingar med Socialdemokraterna har strandat.

– Ja, en gång har det väl gjort det. De kommer kanske att regera i minoritet skulle jag kunna tro, säger Sigvard Backlund, ordförande för Centerpartiet i Ragunda.

Han medger att det kanske pratas lite i kulisserna med andra partier.

– Men det finns ingen kandidat i dagsläget till kommunalrådsposten, säger Sigvard Backlund.