Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malena Ernman vann Melodifestivalen

Det blir operapop i Moskva i maj. Malena Ernman vann Melodifestivalen 2009 med den kitschiga låten La voix.

Malena Ernman kom med i Melodifestivalen som joker, och ansågs på sin höjd kunna ta sig vidare till Andra chansen från början. Hennes Fredrik Kempe-skrivna operapoplåt La voix tog sig dock mycket längre än så. Direkt till final från deltävlingen i Malmö, och därefter succé i finalen – full pott av folket, men bara en åttondeplats av juryn, måste tilläggas.
Segern i Melodifestivalen ställer troligen till angenämt bekymmer för 38-åriga Ernman, som är hett eftertraktad på operascener över hela världen. Redan på söndagsförmiddagen skulle mezzosopranen ta ett flyg till Tyskland för att börja jobba ”på riktigt” igen.
Tvåa blev Caroline af Ugglas, som efter tio som udda fågel i Musiksverige nu får sägas vara folkkär. Hon fick även näst flest röster av folket. EMD kom trea, efter att ha fått rätt jämna poäng av såväl tv-publik som jury.
Sämre gick det för Måns Zelmerlöw, som inför finalen hade nämnts som vinnarfavorit. Det blev bara en fjärdeplats för Zelmerlöw, trots att han fick högst poäng av juryn.
Tisdag den 12 maj tävlar Sverige i den första semifinalen i schlager-EM i Moskva, och förhoppningsvis återfinns Malena Ernman även i startlistan när finalen avgörs fyra dagar senare.