Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfyrverkeri för oslagbara IBC

IBC Östersund avslutade med en riktig målfest i derbyt mot Krokom. 23–0 (!) och därmed gick de obesegrade genom tvåan.

– Skönt att få vara obesegrade, helt otroligt, säger IBC-tränaren Urban Henrixon.

När IBC Östersund åkte ur division 1 förra säsongen var målet att de bara skulle ner och vända i division 2 för att direkt gå upp igen. En målsättning som de uppfyllde med råge. De har på 22 matcher gått obesegrade ur serien och har därmed också full pott på 66 poäng. De har gjort 263 mål och släppt in endast 43 mål vilket ger en imponerande målskillnad på 220.

– Helt otroligt att kunna trumma på så en hel säsong. Någon gång brukar man klanta till det. Det som är oroväckande är att vi är så överlägsna, det var vi inte för några år sedan. Och så många nyförvärv har vi inte. Lite oroväckande för länets daminnebandy, vart den är på väg, säger Urban Henrixon, tränare.

– Det blir spännande. Jag vill påstå att vi har ett bättre spel i år, i och för sig mot sämre motstånd. Men vi har blivit tryggare och säkrare i vårt spel. Vi är mer förberedd nu, vi vet vad som gäller och vi är bra tränade.

– Vi vill behålla de flesta av spelarna och sen får man se vilka nyförvärv som kan tänkas. Försäsongen börjar i mitten av maj, säger Henrixon som själv har ett kontrakt som går ut men som gärna vill vara kvar.

Gårdagens sista match i serien behöver inte beskrivas med så många ord. 0–23 säger det mesta.

en hel del målskyttar för IBC:s del. Och som så många gånger under säsongen var det Jessica Eriksson som stack ut ur mängden. Den här gången blev det sex mål och tre assist. Totalt under säsongen har hon producerat 67 mål och gjort 26 assist och med sina 93 poäng vinner hon poängligan.

– Det är stort. Det är roligt att det gått så bra, säger Jessica Eriksson.

Skyttedrottningen som till våren tar studenten har kommit in på Riksinnebandygymnasiumet i Umeå samt de regionala i Övik och Mora.

– Det är stort att komma in i Umeå eftersom det bara är några få som kommer in. Jag har inte bestämt mig än, men jag tänker för fullt, säger 15-åringen.

Som säsongsavslutning möter IBC serietvåan Frösön i DM-finalen på lördag.

Mål: Jessica Eriksson 6, Ida Johansson 4, Annika Ström 3, Sandra Ivarsson 2, Malin Lundqvist 2, Malin Dahlgren 2, Cecilia Bäckvall 2, Agnes Edlund, Elin Holm.

Domare: Anders Nilsson, Christoffer Nilsson. Publik: 43.