Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Ståhl får konststipendium

Med motiveringen ”hennes verk hjälper oss att titta lite – det behövs bara lite –vid sidan av det vardagliga.

 Med finstämda instrument behövs inga stora rörelser”, tar Malin Ståhl emot Jämtlands läns Konstförenings, JLK:s, stipendium ur Karin Engelfeldts minnesfond i dag.

Malin Ståhl är uppvuxen på Frösön och har sedan flytten från Jämtland i mitten av 90-talet pluggat konst på Island, i USA och i Storbritannien. Hon arbetar mest med performances.

– Jag brukar kalla det för att man gör ett framställande av något. Jag är i mitt arbete väldigt intresserad av personlig presentation, både kulturhistoriskt och populärkulturellt.

Malin Ståhl flyttade tillbaka till Sverige i december i fjol och har precis kommit hem till Östersund för att ta emot stipendiet vid JLK:s årsmöte i dag. Stipendiet är på 10 000 kronor och efter utdelningen ska Malin Ståhl berätta lite om sitt arbete och visa sina tre kortfilmer ”Walking cinema”, ”Sketches for a wave” och ”Apple Girl”. I den sistnämna får man se en kvinna äta tre äpplen.

– ”Apple Girl” handlar om att dels plocka upp konsthistorien, men den handlar också om att hon äter mer än hon får.

Det här är andra gången Malin Ståhl får stipendiet.