Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmö FF valde bort Graham Potter – ansågs inte vara redo: "Det var väl fel"

Malmö FF valde bort tränaren Graham Potter förra året eftersom han inte ansågs "vara redo".
Det berättar sportchefen Daniel Andersson i en lång intervju med Kvällsposten.
– Jag tyckte att det var lite tidigt. Det var väl fel, säger han med facit i hand.

Kvällsposten har gjort en lång intervju med MFF:s sportchef Daniel Andersson där han i långa stycken pratar om allsvenska konkurrenten Östersund.

Bland annat om hur skåningarna valde bort Graham Potter till förmån för Magnus Pehrsson när man jagade en ny tränare förra hösten.

Andersson bekräftar att engelsmannen var ett av namnen på MFF:s lista.

► (+) De blir ÖFK:s motståndare i 16-delsfinalen – följ lottningen här

– Men jag träffade aldrig honom faktiskt. Han fanns så klart med där. Men jag tyckte att det var lite tidigt. Det var väl fel. Jag kunde gått in djupare på honom, men vi har ju också våra kriterier och där är internationell erfarenhet med och viktig. Vi hade också Jimmy Thelin och de båda hamnade lite i samma fack där. Att de inte var riktigt redo, säger Daniel Andersson till Kvällsposten.

Nu gick det ju ganska bra för Malmö ändå som blev svenska mästare för tredje gången under Anderssons fyra år som sportchef.

Men inför nästa säsong pekar han ut ÖFK som det största hotet.

Gabriel Somis mystiska hint – om nya klubben: "Hmm"

– Det beror lite på hur Östersund klarar den här vintern och sommaren, skulle jag säga. Det blir avgörande. Sedan vet man inte med Graham heller. Han är ju het som ett strykjärn. Visst, han gillar ju säkert Östersund. Men kommer en Premier League klubb så… den är svår, säger Andersson.

Malmö misslyckades i Champions League-kvalet och åkte ur direkt. Andersson passar därför på att berömma Östersunds makalösa insats i Europa.

Allsvenskans status höjs av ÖFK:s framgångar, menar han.

– Det är grymt, det är häftigt. Verkligen. Det är som jag har tjatat alla de här åren. För allsvenskan som produkt är det jättebra. Vi har ett lag som blir femma i allsvenskan och går vidare och till och med var nära att vinna sin grupp i Europa League, det betyder att det finns kvalitet i allsvenskan, säger Andersson.

MER OM ÖFK

► (+) Här hyllar Björn ÖFK på Hauptbanhof i Berlin: "Kan ju inte sjunga om superettan"

ÖFK-stjärna tillägnar målet till sin vän: "Han är stark nog att ta sig igenom sin svåra sjukdom"

Gåshudsscenerna – kolla in när ÖFK hyllas av fansen i Berlin