Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målrikt när Brunflo slog Kovland

Ishockey, bowling, bordtennis och innebandy – här följer helgens matchnotiser.

Bordtennis

Division 1 norra herrar

Spårvägen BTK-PK Smyg 5-8

Smyg PK-Heby AIF 8-1

PK Smyg-Umeå BTK 8-4

Stocksund IA-PK Smyg 4-8

Fyra segrar av fyra möjliga i helgens sammandrag i division ett norra. PK smyg hade inte kunnat önskat sig en bättre helg.

Ishockey

Div 1 damer

Sveg-Sandviken 1-6 (0-4, 1-2, 0-0)

Skott 12-59

Mål, Sveg: Elin Hallström (ass Elsa Svensson, Caroline Zackrisson)

Leksand 2–Sveg 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Skott 54-14

Svegs hockeydamer tog sig an hårdast möjliga motstånd under helgen med två topplag. Laget fick sämsta möjliga start under lördagsmatchen, där Sandviken chockade med fyra mål de tio första minuterna.

– Vi bjuder bort matchen där i första perioden. Men sen tycker jag att vi spelar jämnt med Sandviken, säger tränare Tommy Svensson, om dock menade att Sandviken stundtals spelade lite väl hårt, vilket kan ha haft en inverkan på inledningen

Söndagens match mot Leksand var dock i det jämnare laget, och Sveg hade faktiskt chansen att ta ledningen, efter en stolpträff. Leksand var dock alltför starkt och kunde två mål i andra respektive tredje perioden gå ifrån och vinna med fyra mål.

– De är lite bättre än oss, de har lite mer tyngd. Men tjejerna gör en jättebra helg, säger Svensson som vill ge beröm till hela laget för en gedigen laginsats, samt lite extra plus till Karin Åström.

Bowling

Nordallsvenskan

LÖR Östersund-Enjoy 11-9 (3-2, 4-1, 1-4, 3-2)

Bäste poängplockare, Östersund: Petter Engström, 863, Anders Olsson, 849, Bo Nerpin, 823, Patrik Skolgund, 816.

SÖN Östersund–Umeå 8-12 (4-1, 1-4, 0-5, 3-2)

Bäste poängplockare, Östersund: Patrik Skoglund, 827, Anders Olsson, 815, Leo Bengtsson, 809, Petter Engström, 755.

ÖBK gjorde en riktigt godkänd helg, sett till att laget saknade ett par viktiga pjäser. Lördagens match mot Enjoy blev en riktigt jämn historia, där hemmalaget kunde avgöra i sista serien.

– En riktigt spännande match hela vägen, med en jämn första serie. Vi får sen 4-1 och så vänder de på steken i tredje, säger lagledaren Conny Halvarsson.

Avslutningen blev sedan väldigt spännande, men ÖBK kunde ta hem sista serien med uddapoängen och därmed ta en viktig fullpoängare.

Söndagens möte mot Umeå började på allra bästa sätt, med en 4-1-ledning i den första serien. Sedan visade bortalaget upp ett mycket vasst spel och kunde ta hem förkrossande 9 poäng på de två efterföljande serierna och till sista vinna fjärde och sista serien.

– De kom igen till 5-5 efter andra och då blev de säkert extra taggade. I tredje spelade de otroligt bra och tog nästan 250 mer kägelpoäng än i andra. Vi kom inte upp i standard samtidigt som de spelade alldeles för bra. Och släpper man 5-0 i en serie är det svårt att komma ikapp, säger Halvarsson som dock är nöjd med helgens resultat.

Basket

Damtvåan

Östersund U–Iksu 56-49 (10-12,13-8,17-14,16-15)

Poänggörare: Cecilia Nordin 19, Emelie Aronsson 14, Olivia Björk 10, Sigrid Lantz 8, Tina Eriksson 3, Kimia Siamansouri 2.

Östersund U–KFUM Umeå 40-39 (16-8, 2-9, 16-7, 6-15)

Poänggörare: Olivia Björk 11, Tina Eriksson 7, Kimia Siamansouri 6, Tuva Sandahl 4, Cindy Glans 4, Isabella Aronsson 3, Camilla Grahn 2, Cecilia Nordin 2, Emelie Aronsson 1.

Två segrar utav två möjliga. Östersunds utvecklingslag gjorde jobbet som förväntade sig av dem, även om spelet inte alltid var hundraprocentigt under lördagens möte mot Iksu.

– Det var väldigt mycket upp och ner under matchen, vi hade en ledning på ungefär åtta poäng hela matchen. Sen ökade vi på, och de tog igen. Det märktes mycket på pratet, att när vi spelade bra så snackade vi också bra, men när vi blev tysta så tappade vi spelet. Men det kändes som att vi hade bra kontroll på matchen igenom. säger tränaren Kristian Zahr om lördagens seger.

Till söndagens match passade man på att matcha truppens yngsta spelare, och hemmalaget hade en komfortabel ledning inför sista quartern. Umeå lyckades nämligen jämna ut, men med 3.7 sekunder kvar av matchen satte Östersund en viktig straff som till sist innebar vinst med 40-39.

– De yngre spelarna kom in idag och tar för sig på ett bra sätt. De yngre ska komma fram i division två och visa sig och de tycker jag alla har gjort, säger Zahr om helgen.

Herrtvåan

Jämtland U–KFUM Umeå U 89-42 (14-17, 33-6, 25-5, 16-14)

Poäng: Mathias Markusson 22, Stefan Zivkovic 20, Anton Boehtius 14, Gustav Hansson 11, Olle Lundqvist 11, Bard 5, Daniel Johanson 3, Jens Ytterdal 3.

Jämtland U–KFUM Umeå 109-51 (31-18, 34-18, 23-7, 21-8)

Poänggörare: Mattias Markusson 20, Stefan Zivkovic 19, Mikael Jönsson 15, Olle Lundqvist 14, Viktor Kolak 13, Gustav Hansson 13, Anton Boethius 7, Jens Ytterdal 3, Adam Eriksson-Vall 3, Gustav Göransson 2.

Jämtland U vann två riktiga storsegrar under helgen. Men laget var inte riktigt med på tårna i lördagens match mot KFUM Umeå U, där laget överraskande förlorade den första quartern.

– Det handlade om underskattning och att vi inte var mentalt förberedda. Man måste gå in med inställningar att man vill spela ut som man kan. Det är det största jobbet, säger tränaren Zelkjo Brlek.

Den svaga förstaquartern räddades dock upp av tre andra säkra quartrar, och hemmalaget kunde vinna rätt komfortabelt. Jämtland U lärde sig av lördagens match och öppnade starkt direkt under söndagens match och kunde vinna med ännu större siffror.

– Vi ångade på och gjorde många bra saker. Vi har bra killar och en bra bänk som kom in och lirade. Vi ville inte släppa på gasen, utan mala på och det är viktigt för självförtroendet, säger Brlek, som poängterar att Jämtland U verkligen har något stort på gång:

– Det känns väldigt bra med de här killarna, och de lär sig väldigt snabbt.

Östersund–KFUM 64-65

Poäng: Max Tandberg 25, Tore Wallden 23, David Giden 6, Fredrik Persson 6, Tobias Åman 4.

Östersund–KFUM Umeå U 89-61 (22-8,22-23,20-21, 23-7)

Poäng: David Giden 25, Max Tandberg 24, Tore Wallden 13, Fredrik Persson 13, Tobias Åman 11, Anton Strömberg 2, Pontus Nilsson 2.

En knapp förlust och en överlägsen seger blev helgens facit för Östersund i baskettvåan. Laget ledde länge lördagens möte, men en katastrofal tredje quarter ställde till det.

– Vi tappade nästan femton poäng och hade sju raka turnovers, berättar tränare Jan Eriksson, som dock fick se laget kämpa sig närmare.

Någon vändning blev det dock inte och Umeå kunde vinna med en ynka poäng.

Söndagens möte mot Umeås utvecklingslag slutade dock i gladare toner, och hemmalaget kunde inkassera en säker seger med nästan 30 poäng.

– Vi spelade bra defence idag (söndag), och offensivt hade v itålamod och lät bollen gå ett-par-tre passningar innan avslut. Det var två jämna quartrar, men vi kunde spela ut första och sista, summerar en nöjd Jan Eriksson.

Hela laget har gjort en gedigen insats, men plus i kanten går till Max Tandberg, kapten Tore Wallden och David Gidén.

Innebandy

Division 2 herrar

Krokom–Härnösand 9–2 (3–1, 0–1, 6–0)

Mål, Krokom: Simon Lundgren 2, Tommy Nordbakk 2, Victor Rehnsbo 2, Joel Hedman, Boris Wågström, Andreas Fahlén.

Krokom släppte in 27 mål på sina första två seriematcher.Två veckor senare är defensiven förbättrad, laget vann mot Härnösand med 9–2.

– Jag är otroligt nöjd. Vi hade som mål att få ordning på försvaret, säger tränaren Patrik Hemå.

Inför matchen mot Härnösand siktade Krokom på att göra en bra defensiv insats. Laget lyckades och fick även in hela nio mål framåt.

– Vi har jobbat på det i två veckor. Det var bara en bonus att det rann iväg framåt. Jag hade varit nöjd med 4-2, säger Patrik Hemå.

Nu siktar han på att få laget att rulla vidare på resultatet.

– Det är ett steg i rätt riktning och jag är riktigt nöjd.

Backe–Klockarberget 6–9 (3–4, 1–4, 2–1)

Mål, Backe: John Berglund 2, Petter Gjersvold 2, Kenny Sjödin, Kim Berggren.

Trots en lovande inledning av Bacle, som tog ledningen två gånger om i den första perioden, lyckades det inte hålla i spelet. John Berglund och Petter Gjersvold gjorde 1–0 respektive 2–1 efter att Klockarberget kvitterat däremellan. Den första perioden slutade med ett knappt underläge efter att Backe släppt in 3–4 med sju sekunder kvar av perioden. I den andra perioden gick det ännu tyngre för hemmalaget. Lagen gjorde ett varsitt mål innan Backe fick en straff vid ställningen 4–5.

Det blev dock ingen kvittering på straffen. I stället kunde Klockarberget rycka i från och gå upp till en ledning med fyra mål inför den sista perioden. Backe lyckades inte hämta upp det resultatet, trots att laget vann den sista perioden med 2–1.

Ishockey

Division 2 herrar

Kovland B-Brunflo 4–7 (2–3, 1–1, 1–3)

Mål, Brunflo: Felix Nilsson 3, Joel Hellström 2, Emil Magnusson, Andreas Palmqvist. Skott: 32–57.

Brunflo bjöd på fint, offensivt spel.

– Det var en riktigt bra anfallshockey vi visade upp. Vi hade bra rörelse, sköt mycket och hade bra trafik framför deras målvakt, säger tränaren Mats Palmqvist.

Defensivt såg det sämre ut. Enligt Palmqvist gjorde laget en del juniormisstag.

– Vi var lite vekt i egen zon. Dessutom bjöd vi på ett par passningar rakt i gapet på dem så de fick frilägen. Målen de gjorde var bjudningar av oss.

Brunflo har tre segrar på lika många matcher. Nu siktar laget på att bli bättre i defensiven och inte bjuda på lika mycket bakåt.

– Vi måste lära oss hur vi ska göra när vi hamnar under press och vi måste vara snabbare i tanke och handling.

Extra bra var kedjan med Felix Persson, Andreas Sundqvist och Alfred