Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma misshandlade sina barn – nu döms hon till skyddstillsyn

En kvinna har dömts till skyddstillsyn sedan hon misshandlat två av sina barn. En 12-åring drogs i håret så hon slog ansiktet i en stol, och en 15-åring fick ett slag i ansiktet.

Misshandeln utspelade sig förra sommaren i barnens hem och startade när de påpekade att mamman var berusad.

Kvinnan var så pass berusad att hon varken kunnat erkänna eller förneka gärningarna eftersom hon inte minns vad hon gjorde. De två syskonens berättelse stöds även av övriga syskon i familjen vilket gör att tings- rätten biföll åtalet.

Smärtan som tillfogades var av övergående natur men eftersom misshandeln skedde mot barnen i deras eget hem av en person de stått i stark beroendeställning till gör att normalpåföljden är fängelse.

Kvinnan är tidigare ostraffad och hennes brott är klart relaterat till hennes alkoholmissbruk vilket gör att skyddstillsyn anses vara den påföljd som bäst kan bidra till att hon inte gör sig skyldig till likartad brottslighet. Skyddstillsynen ska då kombineras med behandling mot alkoholmissbruket.

Kvinnan ska även betala 7 000 kronor vardera i skadestånd till barnen.