Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamman blir hänvisad till lagen

När Racheal Lugard försöker få en förklaring till utvisningsbrevet hänvisar Migrationsverket i Kramfors henne till lagar och paragrafer.
– Situationen är grym, säger hennes vän Anna Larsson.

I Migrationsverkets reception finns Racheal Lugard tillsammans med vännerna Anna Larsson och Ronnie Larsson för att få det brev hon fick i tisdags förklarat för sig.

– I ett sådant här speciellt fall kan de inte bara skicka ut ett brev, som för det första står skrivet på svenska med en kort sammanfattning på engelska och sedan en massa hänvisningar till lagar och paragrafer. Advokaten borde i stället skicka det till Racheal Lugards handläggare så att de kan boka in ett möte och förklara vad det innebär, säger Ronnie Larsson.

– Inte ens Migrationsverket kunde hålla reda på alla papper åt mig. Hur ska någon som inte kan svenska förstå det?

Skolläkaren vid hennes sons skola anser i ett intyg att hon borde kunna yrka på synnerliga skäl och be om ytterligare ett prövningstillstånd.

– Om inte det här är ett synnerligt skäl, vad är då ett synnerligt skäl? säger Anna Larsson.

Det senaste utvisningsbeslutet från Migrationsöverdomstolen kom innan Gabriel blev påkörd i Kramfors. Själva beslutet påverkades inte av dödsolyckan utan utreddes under tiden. Efter att Gabriel avled fick Racheal Lugard veta att återvändararbetet skulle vila under sorgeperioden, men hon tolkade det som att beslutet skulle skjutas upp och det ingav henne hopp.

Christina Bergius är enhetschef vid Migrationsverket i Kramfors.

– Det är en väldigt beklaglig situation det här, men vi har följt lagen och jag kan inte uttala mig mer om detta enskilda ärende.

Allehanda.se har försökt nå Migrationsverket för ytterligare kommentar och även polisen som har ansvar för utredningen, men utan resultat.