Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen efter knivdrama

En man anhölls för mordförsök på onsdagskvällen. Ett lägenhetstumult ska ha slutat med att han knivskar en av sina kompisar i låret.

Det fanns flera personer i lägenheten och de är numera vittnen till brottet. En man har i alla fall blivit så svårt skadad att han fortfarande under torsdagen ligger kvar på lasarettet.

De båda inblandade männen är i 35–40-årsåldern och de känner varandra väl. Polisen kom till lägenheten i centrala Östersund vid 21-tiden. Då var stämningarna mycket uppjagade, men man lyckades i alla fall nedteckna vittnesmål som i stora drag beskriver händelsen.

Mannen som misstänks för dådet har suttit anhållen under natten och han har vägrat att svara på några frågor om han inte får ha en advokat bredvid sig. Och än så länge nekar han till att över huvud taget vara den som legat bakom knivhugget.

Åklagaren Eva-Lena Rimér menar att hon med största sannolikhet kommer att begära mannen häktad.

– Jag måste först få en grundligare rapport om offrets skador. Men den här mannen är helt nyligen dömd i ett annat mål och det finns stor risk att han kan förstöra utredningen om han försätts. Så det finns uppenbara skäl för häktning, tycker Eva-Lena Rimér.