Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dog efter att ha blivit omhändertagen av polis

En man i 50-årsåldern som omhändertogs av Östersundspolisen i lördags dog senare i polisens förvar, enligt Länstidningen.

Polisen i Östersund hade omhändertagit mannen för fylleri på lördagen och enligt Länstidningen hände något sedan i polisens förvar, för mannen transporterades plötsligt till Östersunds sjukhus där han dödförklarades sent på söndagskvällen.

Polisen bekräftar dödsfallet men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

– När anmälan har åkt iväg till internutredningar då är det locket på för oss, då är det de som ska uttala sig, säger Per Thelin som är förundersökningsledare vid polisen i Östersund till Länstidningen.

Till SVT nyheter i Jämtland bekräftar även polisområdeschef Stephen Jerand det som har inträffat. Enligt honom kontrollerades mannen med jämna mellanrum under det att han befann sig i arresten och det var vid en av dessa kontroller som personalen upptäckte att han hade slutat andas.

En person i mannens närhet säger att hen inte vet så mycket om vad som hände, men tycker att polisens agerande verkar konstigt.

– De borde skjutsat honom till tillnyktringsenheten istället för till stationen, säger personen till ÖP.

ÖP söker polisen för ytterligare kommentarer.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.