Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för sju olika brott

En 31-årig man döms till fängelse efter att ha fällts för sju olika brott. Bland annat döms han för grov stöld där bytet blev en tom parfymflaska.

31-åringen är sedan tidigare känd av polisen, han förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret. Han stod vid domen under skyddstillsyn, vilken nu undanröjs och han får i stället avtjäna 8 månader i fängelse.

Sammanlagt döms han för sju brott – grov stöld, stöld, olovlig körning, grovt rattfylleri och tre fall av narkotikabrott.

Den grova stölden skedde vid ett inbrott i en lägenhet där han slagit sönder ett fönster för att ta sig in. Polisen grep mannen när han kom. Bytet han hade med sig var en mössa, en keps och en tom parfymflaska.

Stölden han döms för skedde på ett äldreboende i Östersund. Tillsammans med en 18-årig kumpan som tidigare jobbat på äldreboendet och hade kvar en nyckel, tog han sig in på äldreboendet och stal en tv, kontanter, spel och en dvd-spelare.

18-åringen döms för stölden och två fall av narkotikabrott till skyddstillsyn och ska genomgå narkotikaavvänjande behandling.